♦ „Alimentaţia sănătoasă este esenţială mai ales în creştere şi dezvoltare şi are impact atât pe plan personal, cât şi social la nivelul copiilor.“
Andreea Pavel, o tânără antreprenoare de 25 de ani, a pornit în 2021 un cabinet de nutriţie şi dietetică în Cluj-Napoca, pornind de la legătura sa cu zona sportivă, de unde a venit pasiunea pentru o alimentaţie sănătoasă. Având model de antreprenoriat chiar în familie, de la părinţii săi, tânăra are planuri de extindere într-o piaţă în creştere a cabinetelor de nutritţie.
„Totul a început încă din copilărie şi adolescenţă, când eram sportivă de performanţă. Am practicat la nivel de performanţă artele marţiale şi este un sport pe categorii de greutate. În adolescenţă apar fluctuaţiile de greutate şi, pentru a mă încadra în categorie, am urmat diverse diete, care au avut efect pe termen mediu şi lung. Am dat la Facultatea de nutriţie şi dietetică din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie Cluj-Napoca şi, datorită spiritului antreprenorial insuflat de părinţii mei, am ajuns să-mi şi deschid propriul cabinet imediat după ce am terminat această facultate”, a povestit Andreea Pavel.
În 2021 a avut primele consultaţii, iar cabinetul se află chiar în incinta casei sale, astfel că antreprenoarea a redus din costuri. Investiţia iniţială a fost de 3.500 de euro, în mobilier şi echipamentele electronice, însă ulterior a continuat să investească.
„Clienţii sunt împărţiţi în mai multe categorii. Pe de-o parte avem persoanele care vin pentru sfaturi nutriţionale individualizate. Mai sunt cei care vin cu diverse patologii, de la diabet zaharat până la patologii oncologice, dar avem şi persoane care vin strict pentru a slăbi, pentru a scădea sau pentru a creşte în greutate. Totodată activăm şi pe domeniul HoReCa, întocmim tabele de valori nutriţionale. Aici atragem restaurante, cafenele, cantine şi mai activăm pe domeniul educaţiei nutriţionale prin diverse proiecte de educaţie nutriţională pentru şcoli, grădiniţe şi pentru partea de corporate”, a mai spus tânăra antreprenoare.
Ce a observat ea în ultimii doi ani a fost că persoanele diagnosticate cu anumite afecţiuni tind să ţină cont mai mult de recomandările sale în comparaţie cu oamenii care vin ca o măsură de prevenţie.
„Câteodată persoanele se deplasează şi din alte judeţe, dar fac consultaţiile şi online, pe diverse platforme. Până acum am avut persoane şi din judeţul Sibiu, din judeţul Alba, din Sălaj. Am avut şi persoane care m-au contactat din Germania”, a mai spus Andreea Pavel.
Principalele sale recomandări pentru oamenii care se adresează Napoca Nutrition sunt că alimentaţia ar trebui să fie echilibrată, cât mai variată şi moderată, oamenii să facă mişcare.
„Fiecare obiectiv atins al clienţilor mei este o sursă de energie pentru mine, dar în acelaşi timp şi discuţiile cu părinţii şi cu cei dragi mă motivează să fac cât mai multe şi să mă dezvolt atât pe plan personal, cât şi profesional. Peste cinci ani văd Napoca Nutrition ca o clinică în care vom activa mai mulţi dieteticeni. Asta înseamnă un flux mult mai mare de pacienţi”, a mai spus Andreea Pavel.
ZF şi Banca Transilvania au lansat proiectul Afaceri de la zero, o platformă dedicată micilor antreprenori, firmelor care au creat peste 1,7 milioane de locuri de muncă.
⇔ Fiecare afacere de la zero este o poveste despre ambiţie, curaj şi determinare. Poveştile micilor antreprenori vor fi publicate în ZF şi pe platforma zf.ro/afaceri-de-la-zero.
⇔ În România sunt peste 500.000 de microîntreprinderi şi firme mici, unde lucrează 1,7 milioane de salariaţi, companii cu afaceri anuale de 70-80 mld. euro.
Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.
ABONEAZĂ-TE