Afaceri de la zero

Afaceri de la Zero. Stup Edition. Călina Mitra a pornit MC Elite Academy la Oradea, un centru care oferă cursuri de modeling, actorie şi dezvoltare personală pentru copii, apoi s-a extins şi în Bucureşti, iar planul ei este să deschidă un complex educaţional şi o grădiniţă sub acelaşi brand

06.07.2023, 00:06 Autor: Alexandra Matei

Cele două centre MC Elite Academy din Bucureşti şi Oradea au în total 36 de cursanţi Cursurile de modeling, actorie şi dezvoltare personală sunt gândite pentru copii între 4 şi 16 ani În perioada următoare va fi adăugat şi cursul de televiziune.

Călina Mitra, absolventă de Drept, a fost întotdeauna atrasă de artă şi de frumos şi a avut o pasiune pentru a lucra cu copiii, iar acum doi ani a deschis MC Elite Academy la Oradea, un centru care oferă copiilor cursuri de modeling, actorie şi dezvoltare personală.  În 2022, ea s-a extins şi în Bucureşti cu un al doilea centru MC Elite Academy, iar planul său este să deschidă, sub acelaşi brand, un complex educaţional şi o grădiniţă.  „Proiectul MC Elite Academy a pornit acum doi ani la Oradea. Acolo am început cu cursuri de modeling, actorie şi dezvoltare personală. Am lucrat foarte mult pe această ramură, iar apoi am început să creştem şi în Bucureşti. Eu am avut mereu o pasiune pentru copii. Am avut dorinţa de a face o schimbare în noua generaţie. În copilărie, am fost la tot felul de cursuri, care au avut un impact mare în parcursul meu, am devenit mai dezinvoltă şi am putut apoi să îmi iau deciziile singură în viaţă. Am vrut să fac Dreptul pentru că pentru mine a fost o facultate serioasă, care m-a disciplinat, dar am vrut să rămân şi pe partea aceasta de artă şi frumos”, a povestit fondatoarea. Cele două centre MC Elite Academy din Bucureşti şi Oradea au în total 36 de cursanţi. Cursurile de modeling, actorie şi dezvoltare personală sunt gândite pentru copii între 4 şi 16 ani, precizează ea, iar în perioada următoare va fi adăugat şi cursul de televiziune. Pe lângă aceste cursuri de bază, copiii participă şi la diverse alte seminare complementare, precum cel de dicţie, dans, nutriţie, stil vestimentar şi kinetoterapie.

„Îi învăţăm pe copii şi despre nutriţie. Fetele de la MC Elite Academy învaţă că modelingul nu înseamnă doar să defilezi. Mergem şi la concursuri, iar acolo cei mici participă şi la interviuri de cultură generală, pentru care îi pregătim”, a adăugat aceasta.

Cursanţii, mai spune Călina Mitra, sunt împărţiţi în mai multe grupe şi sunt îndrumaţi de profesori, dar şi de un psiholog care lucrează cu ei pe partea de dezvoltare personală, în timp ce seminarele sunt susţinute de diverşi invitaţi.

Echipa MC Elite Academy este formată în acest moment din 15 persoane. Fondatoarea susţine, totodată, şi unul dintre cursurile de modeling din cadrul academiei.

Regula, mai spune ea, este ca cei mici să participe la toate cursurile din cadrul MC Elite Academy, întrucât profesorii au dezvoltat un sistem de tip puzzle, iar fiecare curs îl completează pe celălalt şi toate au legătură între ele.

Sprijinul financiar pentru a pune pe picioare acest proiect educaţional, afirmă ea, a venit din partea părinţilor săi.

Totodată, un ajutor important în dezvoltarea MC Elite Academy, precizează ea, a venit din partea BT Stup, proiectul prin care Banca Transilvania susţine antreprenorii aflaţi la început de drum.

În Stup, Călina Mitra a găsit răspunsuri la mai multe întrebări pe care le avea, cum ar fi cele legate de înfiinţarea unei noi firme sau promovarea brandului.

„Mi-am dorit o firmă nouă, MC Elite School, care va opera noul centru educaţional pentru copii şi grădiniţa. A fost o colaborare excepţională şi foarte uşoară. A durat două săptămâni să deschid noua firmă”, a detaliat ea.

MC Elite Academy, mai spune antreprenoarea, realizează pentru cursanţii săi şi servicii de PR. Aceştia participă şi la emisiuni televizate, prezentări şi concursuri, iar centrul educaţional lucrează cu agenţii de casting pe partea de reclame şi filme.

Circa 80% dintre copiii care vin la cursuri au părinţi cu venituri peste medie. Însă, precizează ea, toţi părinţii fac sacrificii enorme ca cei mici să participe la aceste cursuri.

La centrul din Bucureşti, subliniază fondatoarea, vin regulat inclusiv copii din Constanţa şi Galaţi, iar cel din Oradea are cursanţi care vin săptămânal din Arad pentru a participa la cursuri şi merg chiar şi la Bucureşti pentru filmări.

„Nu mi-am dorit niciodată să îmi pun praguri limitative. Vreau să văd cât de departe poate să ajungă acest proiect. Am încredere că MC Elite Academy va deveni un brand pe partea de educaţie, sub care să crească diferite proiecte, cursuri, programe şi trusturi educaţionale”, a mai spus antreprenoarea.

Călina Mitra nu se află la primul proiect antreprenorial. Prima firmă, în imobiliare, şi-a deschis-o la scurt timp după ce a împlinit 18 ani, însă a ajuns la concluzia că nu era domeniul care i se potrivea cel mai bine.

Astăzi, în schimb, în proiectul MC Elite Academy se simte cel mai confortabil şi are speranţe mari în ceea ce priveşte dezvoltarea lui.


ZF şi Banca Transilvania au lansat proiectul Afaceri de la zero, o platformă dedicată micilor antreprenori, firmelor care au creat peste 1,7 milioane de locuri de muncă. 

⇔ Fiecare afacere de la zero este o poveste despre ambiţie, curaj şi determinare. Poveştile micilor antreprenori vor fi publicate în ZF şi pe platforma zf.ro/afaceri-de-la-zero.

⇔  În România sunt peste 500.000 de microîntreprinderi şi firme mici, unde lucrează 1,7 milioane de salariaţi, companii cu afaceri anuale de 70-80 mld. euro.

 

 

O campanie Ziarul Financiar Banca Transilvania