Afaceri de la zero

Afaceri de la Zero. Veronica Martinoiu a fost nevoită să renunţe la balet, dar a dus mai departe pasiunea ei pentru mişcare şi a deschis Activero, un studio de pilates şi yoga în cartierul Cotroceni din Capitală

24.10.2022, 00:06 Autor: Alexandra Matei

♦ La Activero au loc atât clase individuale, cât şi clase de grup ♦ Preţul pentru o singură şedinţă individuală de pilates este 100 de lei ♦ În cei aproape trei ani de funcţionare, Activero a strâns o comunitate de peste 40 de clienţi activi care vin la clasele de pilates, yoga şi stretching.

Veronica Martinoiu a crescut făcând balet, iar până la 18 ani, atunci când a descoperit că suferă de o hernie de disc în zona cervicală, visul ei era să devină balerină. Problemele sale de sănătate au împiedicat-o să continue pe acest drum, însă a decis să ducă mai departe pasiunea ei pentru mişcare şi a deschis un studio boutique de pilates in cartierul Cotroceni din Capitală. 

Proiectul pornit de ea în 2019 se numeşte Activero şi a strâns până acum o comunitate de peste 40 de clienţi activi care vin la clasele de pilates, yoga şi stretching.

„Activero este un studio wellness boutique în care ţinem clase de pilates, yoga şi stretching şi ne adresăm tuturor care vor să facă mişcare, să se menţină activi şi să se simtă bine în corpul lor. Am început să fac balet în clasa a patra şi am continuat aproximativ zece ani. Chiar şi după ce nu am mai dansat, am predat balet la câteva grădiniţe şi after-school-uri. Nu era aceeaşi senzaţie, chiar dacă îmi plăcea să lucrez cu copiii. Apoi, a urmat o perioadă în care nu am mai practicat balet. Pilatesul l-am descoperit în 2012 şi mi-am dat seama că mă ajută foarte mult în problemele coloanei mele vertebrale pe care le-am descoperit la 18 ani. Astfel, mi-a venit ideea de a face cursul de instructor de pilates şi ulterior, de a deschide un spaţiu în care să pot transmite asta mai departe”, a povestit Veronica Martinoiu. 

Studioul a pornit cu o locaţie în cartierul Cotroceni din Bucureşti. Astăzi, Activero îşi desfăşoară activitatea în acelaşi cartier, însă într-o altă locaţie, foarte apropiată de cea în care a început. La primul curs de grup, îşi aminteşte Veronica Martinoiu, au venit doar 5-6 prieteni care au încercat să susţină ideea de antreprenoriat. şurare a activităţii.

Ulterior, venind pandemia, mentalitatea oamenilor s-a schimbat, iar după ce au reînceput să iasă din case, clasele individuale au prins amploare şi au rămas chiar şi după încheierea perioadei pandemice.

„La Activero sunt acum clasele de pilates. Mai avem clasa de yoga, clasa de grup de stretching şi sper să reintroduc curând şi clasele de total bare.”

Preţurile claselor individuale de pilates variază în funcţie de numărul şedinţelor achiziţionate. Preţul pentru o singură şedinţă de pilates achiziţionată, spune ea, este 100 de lei. Dacă un cursant achiziţionează însă patru şedinţe, preţul coboară la 90 de lei, iar dacă acesta optează pentru opt şedinţe, preţul ajunge la 80 de lei.

Veronica Martinoiu susţine că mulţi dintre cei care ajung la Activero vin pentru că vor să se simtă din nou bine în propriul corp, dar şi pentru că medicii recomandă asta.

„În zilele noastre, nimeni nu mai e perfect sănătos. Cu toţii resimţim anumite tensiuni, fie că sunt în zona cervicală, din cauza încordării, fie că sunt în zona lombară, din cauza posturii. Cred că este nevoie de o abordare pe termen mai lung pentru a trata anumite probleme, dar se poate îmbunătăţi starea şi cu un program mai intensiv pe o perioadă mai scurtă.”

La debutul pandemiei de Covid-19, Activero abia împlinea un an de la deschidere. În momentul în care lucrurile deja începeau să se agraveze, spune ea, s-a făcut trecerea către online.

Astfel, s-a construit o platformă pe care clienţii să se înregistreze. Partea de online este încă funcţională, iar acolo sunt postate diverse clase filmate. Prin intermediul online-ului, adaugă fondatoarea, Activero a ajuns la persoane care nu aveau posibilitatea să participe la clase, dar şi la românii din alte ţări.

Activero este prima experienţă antreprenorială pentru Veronica Martinoiu, este o iniţiativă de proiect mic, care îşi propune să rămână la acest stadiu şi să creeze în continuare comunităţi.  „Un business este precum un carusel – ai zile în care poate să meargă totul bine, apoi se întâmplă ceva neaşteptat şi a doua zi poţi să cazi într-o semidepresie. Nu m-aş fi văzut făcând ceva de amploare. Activero este mic, este despre a crea o comunitate şi relaţii de prietenie.”

Studioul de wellness a avut încasări de 68.000 de lei anul trecut. Pe termen lung, ea se gândeşte să mărească echipa Activero cu doi colaboratori. Targetul cel mai important este însă ca toţi cei care vin acum la studio să rămână în comunitate şi în anii următori.

 

ZF şi Banca Transilvania au lansat proiectul Afaceri de la zero, o platformă dedicată micilor antreprenori, firmelor care au creat peste 1,7 milioane de locuri de muncă. 

⇒ Fiecare afacere de la zero este o poveste despre ambiţie, curaj şi determinare. Poveştile micilor antreprenori vor fi publicate în ZF şi pe platforma zf.ro/afaceri-de-la-zero.

⇒ În România sunt peste 500.000 de microîntreprinderi şi firme mici, unde lucrează 1,7 milioane de salariaţi, companii cu afaceri anuale de

70-80 mld. euro.

 

 

 

 

O campanie Ziarul Financiar Banca Transilvania