Afaceri de la zero

Alex Ferguson s-a apucat de scris

26.07.2000, 00:00 Autor: Alexandru Dida


Dupa ce a obtinut cu Manchester United tot ceea ce-si putea dori un antrenor, fiind chiar inobilat de Regina Angliei cu titlul de Sir, Alex Ferguson, care-si cauta intre timp un succesor la carma "Diavolilor Rosii" s-a apucat temeinic de scris.

Primul sau volum, "Managing My Live: My Autobiography (Cum mi-am condus viata: autobiografia mea), va vedea lumina tiparului pe 3 august la editura Coronet, la pretul de 6,99 lire sterline. El va fi urmat la un interval de numai o luna, isi va face aparitia un alt volum, "The Unique Treble: Achieving Our Goals" (Unica tripla: realizarea golurilor noastre), care va fi publicata de editura Hodder & Stoughton.

Referitor la primul volum, surprinde sinceritatea cu care dezvaluie antrenorul, dedesubturile relatiei tensionate avute cu cel mai mediatizat "diavol", mijlocasul David Beckham. Pentru a-i incita si mai mult pe cititori, Sir Alex a acceptat o scurta confesiune pentru cititorii cotidianului The Sun. "Atunci cand David a refuzat sa se prezinte la antrenamentele premergatoare jocului pe care urma sa-l disputam in deplasare contra lui Leeds, motivand ca nu-l poate lasa singur pe Brooklyn, fiul sau, am avut un sentiment ciudat.

Am banuit ca, de fapt, in spatele acestui refuz se afla insistentele sotiei sale Victoria de a-l determina sa se mute impreuna la Londra. Nu puteam crede ca un jucator care a trudit din greu pentru cariera sa, poate renunta atat de usor. Asta m-a determinat sa-l trec pe tusa. Chiar daca in sufletul meu simteam durerea deciziei luate".

O campanie Ziarul Financiar Banca Transilvania