Afaceri de la zero

Atentie Rapid, Liverpool nu este Galata de vineri seara!

04.09.2000, 00:00 Autor: Alexandru Dida


Amicalul Rapid - Galatasaray, scor 1-1, disputat vineri seara pe stadionul Giulesti, s-a dorit a fi cel mai important test pana la jocurile din Cupele Europene de saptamana viitoare, atunci cand Rapidul si Galata vor intalni pe teren propriu pe FC Liverpool, respectiv cu AS Monaco.

Din pacate acest aspect a putut fi constatat atata vreme cat Gica Hagi s-a aflat pe teren, el fiind metronomul care a dictat ritmul jocului, pe cel al actiunilor ofensive si al disputei indarjite pentru victorie. In cele 80 de minute cat Regele a fost pe teren, rapidistii aproape ca nu au miscat.

O data cu schimbarile masive produse in sanul remaniatei formatii turce, nici macar experienta lui Gica Popescu nu le-a mai folosit oaspetilor, finalul apartinand giulestenilor si arbitrului Zotta (nu degeaba sta mai mult timp suspendat decat arbitreaza).

Pe acest fond a venit egalarea lui Buta (min. 82, pentru adversari marcase Jardel in min. 64).

Dincolo de spectacolul agreabiloferit, trebuie spus limpede ca Rapidul, asa cum s-a prezentat in ultima luna, nu are inca forta de a se bate de la egal la egal cu mai marii fotbalului european.

Apararea e vraiste - Frasineanu nu are evident veleitati de fundas -, mijlocasii se calca in picioare in absenta unui conducator de joc clarvazator, iar singurul varf de atac impins in avanposturi, se pierde mai mereu printre fundasii adversi.

Poate ca totusi Iordanescu, care suntem siguri a privit jocul echipei nationale de tineret impotriva Lituaniei, l-a remarcat pe liberoul Maftei.

Nu de alta, dar acesta se afla in propria curte. Iar Constantinovici si Mutica sunt inca departe de cerintele postului.

O campanie Ziarul Financiar Banca Transilvania