Afaceri de la zero
Au inceput cu 20 de costume

Au inceput cu 20 de costume

26.05.2009, 15:45
De profesie economista, Adriana Zold si-a dorit o afacere care sa-i valorifice creativitatea si care sa-i aduca satisfactie atat ei, cat si clientilor sai. Asa a luat fiinta compania Azoldo, care are ca obiect de activitate producerea si comercializarea costumelor si accesoriilor de carnaval pentru adulti si copii.
La varsta de 35 de ani ea a pornit cu incredere si optimism afacerea, fara niciun fel de experienta in domeniu. In luna martie a anului 2002 a inceput sa inchirieze si sa vanda costume ca persoana fizica, firma Azoldo fiind infiintata doi ani mai tarziu.
Cu o investitie initiala de 600 de lei, Adriana Zold a achizitionat o masina de cusut second hand si materialele pentru confectionarea costumelor. Cei doi angajati- antreprenori au investit din bugetul propriu pentru a achizitiona un spatiu de desfasurare a activitatii.
Primele costume au fost confectionate pentru copiii din gradinita care aveau serbare la sfarsit de an. Acum, compania are o oferta de peste 700 de costume pentru inchiriere, pentru copii si adulti, si 500 de modele pentru vanzare.
"A fost o perioada foarte grea, cu multe investitii- cumpararea spatiului, amenajarea lui, stocul de marfa- dar concomitent au crescut si veniturile din inchirierea si vanzarea costumelor", a precizat Zold.
Cifra de afaceri in 2008 a fost de aproximativ 35.000 de euro, iar antreprenoarea estimeaza pentru acest an o marja de profit de pana la 20%.
 
O campanie Ziarul Financiar Banca Transilvania