Afaceri de la zero

Bani din intretinerea frumusetii

26.05.2009, 14:41
Monica Rosu, absolventa a Facultatii de Marketing din cadrul Academiei de Studii Economice, a infiintat la varsta de 31 de ani Veora Management Services, care detine magazinul online de produse cosmetice naturale Rangali.ro. Investitia initiala a fost de 120.000 euro, bani alocati achizitionarii de produse si promovarii lor. "Avem cerere mare din partea magazinelor si de aceea trebuie sa le furnizam imediat produsele, de unde si realizarea de stocuri considerabile", a declarat ea. In momentul de fata, compania detine 40 de unitati de desfacere. Pentru 2008 antreprenoarea estima vanzari de circa 133.000 de euro si o marja de profit de aproximativ 20%.
Monica Rosu a lucrat 11 ani in industrie, dintre care patru ani in cadrul unei companii de consultanta in petrochimie. "Putina lume stie ca industria cosmetica este o ramura a petrochimiei, iar eu m-am indreptat spre organic pentru ca acesta cunostea o crestere spectaculoasa in SUA si Europa", a spus ea.
La 31 de ani a decis sa schimbe directia de mers a vietii ei si in 2008 a creat o companie importator-distribuitor de produse cosmetice naturale. "Mi-am dorit sa fac ceva mai feminin, dar totusi sa valorific experienta acumulata", a spus ea.
"Dupa conferinte internationale ce au elucidat misterul unor notiuni precum organic, bio si natural, care pentru cei mai multi dintre noi au acelasi inteles, dupa documentari intense privind partenerii straini, ochii mi s-au plecat asupra Marii Britanii", potrivit ei.
O parte dintre contracte le-a incheiat prin participarea la targuri de profil, dar cei mai multi producatori i-a contactat pe e-mail. "Unii au fost foarte incantati de ideea unei colaborari, chiar mi-au spus ca isi cautau un distribuitor in Romania. Pe altii a trebuit insa sa ii convingem ca este o piata cu potential", a precizat ea.
Initial compania a intrat in lumea virtuala cu un magazin online pentru ca apoi sa isi extinda piata de distributie. Acum colaboreaza cu magazine de specialitate precum BB Collection, Plafar si City Pharma.
 
Veora Manag. Services:
Cifra de afaceri: circa 85.000 de euro
Obiect de activitate: produse cosmetice neturale
Marja de profit: 20%
 

O campanie Ziarul Financiar Banca Transilvania