Afaceri de la zero

Boloni a luat pulsul campionatului intern

08.08.2000, 00:00 Autor: Aurelian Botezatu


Laszlo Boloni a fost duminica seara invitatul lui Ovidiu Ioanitoaia la "Procesul Etapei". Spontan si plin de umor, noul selectioner al echipei reprezentative a parut multumit cu ceea ce a vazut la prima luare de contact cu fotbalul romanesc dupa o absenta de mai bine de un deceniu.

Prezent la doua dintre meciurile etapei inaugurale a Diviziei A, Loti s-a aratat impresionat de arbitraje. Contrat de impresarul Ioan Becali, care i-a sugerat ca "totul este in regula doar in primele sapte etape", Boloni a dezvaluit ca opinia si-a format-o luand in calcul si ceea ce a vazut pe casetele video puse la dispozitie de George Copos pe vremea cand acesta il dorea la Rapid.

Fostul antrenor al lui Nancy a vorbit in termeni stralucitori despre munca lui Copos la Rapid si a apreciat bazele sportive ale giulestenilor, Stelei si Nationalului, acceptand insa ca Dinamo a ramas in urma la acest capitol. Indirect, proaspatul selectioner s-a referit si la valoarea de ansamblu a campionatului.

In momentul in care Becali a acuzat faptul ca "au ajuns sa ne bata pana si polonezii, care au un campionat de trei lei", Boloni i-a replicat ca nu suntem noi aceia care sa judecam fotbalul polonez pentru ca n-am ajuns deasupra lor ca sa-i privim de sus.

Referindu-se la reprezentativa si la succesele ei din ultimii ani, realizatorul emisiunii i-a sugerat lui Loti ca "tu te urci acum intr-un Mercedes", la care intervievatul a raspuns "da, dar Mercedesul are 500.000 de kilometri la bord".

Constient ca-i revine sarcina schimbului de generatii, Boloni s-a incapatanat sa insiste pe readucerea lui Gica Popescu si Hagi la lot ("simt ca ei vor sa mai joace") chiar si dupa ce a ascultat interviul realizat la Munchen cu "Baciul", in care acesta confirma ca nu este dispus sa mai vina la nationala" indiferent daca i se rezolva preluarea hotelului "Piatra Mare" din Poiana Brasov.

Peste toate, Loti a impresionat prin determinarea sa. Cand Ovidiu Ioanitoaia i-a pus in vedere un eventual insucces, selectionerul a accentuat pe faptul ca "vreau sa fac treaba. Vreau sa am succes. Vreau sa ajut echipa reprezentativa".

O campanie Ziarul Financiar Banca Transilvania