Afaceri de la zero

Brasovenii vor sa compenseze creantele la bursa

30.05.2000, 00:00


Aproape 200 de agenti economici din judetele Brasov, Harghita si Covasna sunt interesati sa-si compenseze creantele prin intermediul Bursei Universale Brasov (BUBv), transmite Mediafax.

"Cea mai mare parte dintre aceste societati sunt din judetul Brasov. Este un semn ca agentii economici sunt interesati sa scape de aceste creante, fapt pentru care am contactat marile regii brasovene, Distrigaz, Electrica si CFR, care sunt purtatoare de foarte multe creante, pentru a organiza, cat mai curand, sedinte de compensare a acestor creante", Presedintele BUBv, Ioan Bara. El a adaugat ca persoanele juridice ar trebui sa incerce sa scape, cat mai curand, de aceste creante (facturi emise si neincasate) pentru ca acestea, desi sunt purtatoare de valori, reprezinta o marfa si, in timp, se depreciaza din cauza inflatiei.

Potrivit declaratiilor presedintelui BUBv, la initiativa burselor, Institutul de Management si Informatica Bucuresti a propus Ministerului Finantelor si Ministerului Industriei si Comertului ca, in procesul de compensare, sa fie incluse si creantele bugetare.

Bursa Universala Brasov a fost acreditata, in data 8 martie 2000, de Institutul de Management si Informatica Bucuresti ca centru teritorial de compensare a creantelor intre agentii economici. Mediafax

O campanie Ziarul Financiar Banca Transilvania