Afaceri de la zero

Calificarea tricolorilor in sferturi a pus pe ganduri tabara lui Dino Zoff

23.06.2000, 00:00 Autor: Alexandru Dida


Euforia declansata de succesul impotriva Angliei si de calificarea in sferturi ne-a facut sa uitam pretul enorm pe care l-am platit. Ruptura musculara suferita de Gica Popescu, liberoul care evoluase excelent pana in acel nefast minut 32 pare sa ingrijoreze cel mai mult tabara tricolorilor. In ciuda zvonurilor potrivit carora insusi presedintele Comitetului Olimpic Roman s-ar fi angajat sa-l trimita pe Baciu la cel mai bun medic din Germania, renumitul Muller-Wolfarth, cel care i-a "rezolvat" cu succes, intr-un timp record si pe Klinsmann, la Europenele din '96, dar si pe Michael Owen, dupa Coupe du Monde. Daca miracolul se va produce, pentru Gica ( se pare ca va absenta doua luni) nu ramane decat speranta ca echipierii sai sa-i poata oferi lui, si celor care sunt nevoiti, maine-seara, sa sara peste confruntarea Romania - Italia de pe stadionul Roi Baudouin din Bruxelles (ora 21.45, in direct pe TV romania 1), satisfactia de a se regasi, valizi si fara cartonase, in semifinale. "Pierderea lui Gica Popescu este foarte grea, pentru ca el stia tot rostul jocului in aparare. Numai ca, Belodedici mi-a demonstrat la cei 37 de ani cati numara, ca se poate conta inca pe serviciile sale", a declarat antrenorul Emeric Ienei. "Mai mult insa ma preocupa inlocuirea celor trei suspendati, Dan Petrescu, Contra si Adi Ilie. Ingrijorator este ca primii doi imi lasa complet descoperit flancul drept al apararii, obligandu-ma sa schimb un mecanism care a functionat ireprosabil in jocul cu Anglia. Poate ca-l voi trece pe Filipescu pe dreapta, poate ca voi apela la Florentin Petre, un jucator rapid si mobil, care sa-i poata marca pe rapizii jucatori italieni. In atac, Mutu probabil ca-i va lua locul lui Ilie. Acum nu sunt inca sigur de alegeri. O sa ma sfatuiesc si ceilalti si voi proceda cum va fi mai bine". In ceea ce priveste compartimentul ofensiv, nea Imi se arata increzator in forta de percutie a elevilor sai, "mai ales ca acum a revenit si Gica Hagi si, cu el in formatie le vom putea pune multe probleme italienilor. Romania este o formatie de temut si poate invinge pe oricine. Am demonstrat-o cu Anglia. O putem face si contra Italiei". Conditia este una singura, si ea a fost exprimata de capitanul tricolorilor: "Sa le aratam ca suntem mai inteligenti decat ei".

In ceea ce-i priveste pe italieni, Ienei s-a declarat deschis "un fan al lui Del Piero. Sper insa ca el sa ramana sambata pe banca de rezerve". In privinta sanselor de calificare, Ienei afirma ca, "pentru a invinge o echipa de asemenea calibru este nevoie de multa determinare si disciplina tactica. Calitati pe care jucatorii mei le au. Vom studia cu atentie punctele slabe ale italienilor si vom incerca sa le exploatam cu maximum de eficienta".

De cealalta parte, antrenorul Dino Zoff, pare destul de ingandurat pentru partida de maine. Nu fiindca s-ar confrunta cu probleme medicale, Maldini, Iuliano, Conte, Ambrosini, Di Livio si Del Piero fiind apti de joc. Problemele in tabara italiana sunt generate de conflictul mocnit dintre "Pinturicchio" Del Piero si antrenor, acesta din urma incapatanandu-se, si la indicatia presei care apare la Roma, sa mearga pe mana lui Totti sau Montella, decat sa observe plusul de argumente oferite de decarul juventin.


O campanie Ziarul Financiar Banca Transilvania