Afaceri de la zero

CCIR isi expune oferta de servicii pentru intreprinzatori

30.06.2000, 00:00 Autor: Cosmin Ghinea


Camera de Comert si Industrie a Romaniei si a Municipiului Bucuresti (CCIR) va incerca sa reprezinte si in urmatorii ani interesele agentilor economici romani in fata autoritatilor romane, au declarat ieri oficiali ai CCIR cu ocazia implinirii a 10 ani de la redobandirea atributiilor traditionale, prin decretul-lege 139/1990.

"Vom incerca sa promovam si in continuare interesele membrilor nostri in fata autoritatilor politice", s-a spus la evenimentul care a marcat implinirea acestei date. Potrivit materialelor informative ale CCIR, membrii Camerei realizeaza 47,2% din cifra de afaceri totala, iar salariatii societatilor care au aderat la CCIR reprezinta 46,2% din totalul personalului angajat in capitala.

CCIR isi propune sa joace un rol important in viata companiilor romane prin faptul ca poate facilita gasirea de parteneri de afaceri in tara si strainatate, utilizand bancile sale de date si cele la care este racordata. De asemenea, camera urmareste sa puna in contact cererea cu oferta de bunuri si servicii prin cele 41 de targuri si expozitii organizate anual de Romexpo.

Un alt serviciu oferit de CCIR este Biroul de Asistenta pentru formarea societatilor comerciale, la acestea se adauga delegatiile economice organizate peste hotare si cele primite in tara Un alt serviciu oferit de Camera este cel de consultanta primara in afaceri, de punere la dispozitie a unor informatii privind conjunctura si legislatia de pe diferite piete externe.

Paleta prestatiilor Camerei de comert in favoarea cetateniilor romani si straini este completata de serviciile Centrului Roman de Afaceri "Marea Neagra" din Mangalia, care include si un hotel de patru stele, precum si de cele ale unei moderne tipografii, capabile sa execute cele mai pretentioase lucrari de promovare comerciala.

O directie in care CCIRB si-a concentrat atentia este punerea in contact a societatilor romanesti titulare de proiecte de investitii cu potentiali investitori autohtoni si straini.Una dintre cele mai eficiente cai este organiozarea unui nou servciu, denumit PARTINVEST, oferit permanent de Camera pentru a stimula procesul investitional, constand intr-o banca de date in care exista 700 de proiecte de investitii ( 40 din Bucuresti), cu o valoare totala de 32 miliarde de dolari. De asemenea, intr-un alt modul al Partinvest se gasesc circa 500 de active, iar oferta de capital provine de la 6 societati bancare.


O campanie Ziarul Financiar Banca Transilvania