Afaceri de la zero

Ceahlaul si Gloria nu mai sperie pe nimeni

21.08.2000, 00:00 Autor: Aurelian Botezatu


Ramas undeva in umbra derbyului Steaua - Dinamo, restul etapei a treia a Diviziei A-Ursus s-a facut remarcat inainte de toate prin neputinta lui Marius Lacatus de a-si trece in cont prima victorie ca antrenor principal al Nationalului.

Daca infrangerea suferita in fata lui Dinamo a fost considerata de toata lumea drept suportabila, in fond nu-i o rusine sa pierzi in fata campioanei, iar egalul cu Rocar vazut ca un semn bun, esecul din partida cu FCM Brasov naste deja semne de intrebare. Indoieli asupra capacitatii lui "Laca" de a-si conduce de pe banca echipa asa cum o facea pe teren, ca jucator activ.

Jocul slab al Nationalului a surprins pe toata lumea, mai ales ca a avut in fata un adversar din categoria celor considerati "accesibili". Unul care, asa nevoias cum este, n-a avut nici o mila cu fostul sau jucator, dupa cum nu i-a pasat nici de nunta lui Sabin Ilie.

"E o meserie grea, sunt la inceput si sper sa-mi intru in mana in etapele urmatoare. Avem fotbalisti de valoare". De acord, dar mai trebuie sa o si demonstreze.

Altadata crupieri, Ceahlaul lui Gheorghe atefan si Gloria lui "tata" Jean Padureanu au ajuns mai nou simpli clienti la masa de joc a campionatului. ai inca dintre aceia numai buni de jegmanit. Aceasta ramane, deocamdata, marea surpriza a debutului de campionat.

Lasat din brate de arbitri, slabit si de campania "UEFA-Intertoto", Ceahlaul a lasat pana acum impresia unei echipe pe spinarea careia se poate manca o paine alba. Vineri a plecat lefter Popescu si de la Pitesti, ceea ce acrediteaza o data in plus varianta lansata de insusi presedintele atefan. Anume, faptul ca nu mai are nici pe departe influenta de altadata in Comitetul Executiv al FRF.

Cam acelasi lucru trebuie ca este valabil si in cazul lui Jean Padureanu, a carui Glorie pare la apus. "Afara" nu mai puncteaza deloc, nici chiar atunci cand are de-a face cu un adversar in criza, cum era sambata Astra, in timp ce acasa abia de mai scoate cate un punct.

"Pentru ca ne-am subapreciat adversarii", pretinde antrenorul Carstea, desi, pe bune, Gloria nu are acel statut care sa-i permita sa plece de la o asemenea premiza.

O campanie Ziarul Financiar Banca Transilvania