Afaceri de la zero

Conflict Greene - Johnson

20.07.2000, 00:00 Autor: Alexandru Dida


Trialul atletic de la Sacramento, dincolo de performantele de exceptie, a acutizat conflictul dintre Maurice Greene, recordmenul mondial pe suta de metri si Michael Johnson, recordmenul pe doua, respectiv, patru sute de metri.

Totul a pornit de la declaratia facuta in urma cu cateva saptamani de reene, "expresul de Kansas". "Il voi bate fara probleme pe distanta de 200 m. Se crede imbatabil, insa sunt sigur ca victoria imi va apartine", a clamat guralivul Greene, bazandu-se pe ultimul succes inregistrat pe respectiva distanta in urma cu doi ani la concursul de selectie de la Eugene (Oregon).

Riposta din partea lui Johnson nu s-a lasat mult asteptat. "Nu cred ca Maurice a spus acele lucruri la adresa mea. Oricum, chiar daca si-ar propune, nu ar putea sa ma bata niciodata in plan mental. De la retragerea lui Carl Lewis din activitatea competitionala, nici un alt atlet nu a reusit sa ma motiveze in concurs. Momentan, cred ca Maurice nu vrea decat sa-mi submineze pozitia pe care o detin, aceea de cel mai bun atlet al lumii".

In vreme ce "locomotiva din Waco" si-a obtinut pasaportul pentru Sydney in proba de 400 m, si spera s-o obtina si pe cea din proba de 200 m, fiind convins ca poate repeta performanta de la Atlanta din '96, unde a obtinut aurul in ambele probe, Greene care spera sa devina cel mai bun la 100 m si 200 m, "continua seria atacurilor la persoana folosindu-se de o serie de minciuni", dupa cum afirma Johnson.

O campanie Ziarul Financiar Banca Transilvania