Afaceri de la zero

Creditele pentru IMM ajung in Banat

31.08.2000, 00:00 Autor: Cosmin Ghinea


Programul de finantare pentru intreprinderi mici si mijlocii (IMM) al Bancii Transilvania se va extinde incepand cu al doilea semestru al anului 2000 in sucursalele Arad, Timisoara si Sibiu.

Banca Transilvania ofera, prin programul BERD, finantare pentru IMM, cu o valoare a creditului intre 20.000 si 115.000 de dolari, rata dobanzii fiind intre 10 si 15%, in functie de grila de calitate a creditului. Imprumutul se face pe cel mult trei ani, incluzand si perioada de gratie, care este de maxim sase luni.

Pentru inceput, programul de finantare BERD va functiona numai in sucursalele Bancii Transilvania din Cluj, Turda, Dej, Oradea, Baia Mare si Bistrita.

Creditele se acorda pentru proiecte de investitii, proiecte de modernizari sau extinderi ale activitatii existente a firmei, achizitii de echipamente in vederea productiei si pentru prestari de servicii sau activitati comerciale, informeaza Mediafax.

Firmele care solicita imprumutul trebuie sa aiba cel mult o suta de angajati cu carte de munca, sa fie detinute majoritar de rezidenti romani si sa aiba o cifra de afaceri de cel mult 40 milioane euro sau active totale in bilant de 27 milioane euro.

De asemenea, forma de proprietate si controlul firmei trebuie sa fie majoritar private. Imprumutul se acorda numai celor care nu au beneficiat de credite cu termen mai mare de un an de la Banca Transilvania, in ultimele 12 luni.

O campanie Ziarul Financiar Banca Transilvania