Afaceri de la zero

David Coulthard a scapat de flacari

04.05.2000, 00:00 Autor: Alexandru Dida


Accidentul suferit marti de catre David Coulthard pe aeroportul Satolas din Lyon subliniaza faptul ca un pilot de Formula 1 este expus pericolului nu doar la sol ci si in aer. "Ma simt mult mai bine acum cand stiu ca logodnica mea Heidi si prietenul meu Andy sunt teferi. Vreau sa-mi exprim deplina simpatie si afectiune famiilor celor doi piloti tragic disparuti", avea sa se confeze scotianul, o data scapat din ghearele mortii.

Ultimele zile au fost pline de evenimente in viata pilotului scotian. Duminica, impreuna cu logodnica sa Heidi Wischlinski a asistat la Madison Square Garden din New York la meciul de box pentru titlul mondial la categoria grea sustinut de britanicul Lennox Lewis si americanul Michael Grant. Reveniti la Londra, cei doi au luat legatura cu firma Northern Executive Aviation pentru un zbor privat spre Nisa, urmand sa plece imediat catre Monte Carlo, paradisul in care David are inchiriata o vila.

Marti, in jurul pranzului, David, insotit de Heidi, de terrierul lor Moody si prietenul Andy Matthews s-au imbarcat la Brookland (Kent) la bordul unui Lear Jet, vechi de zece ani, a carui valoare era estimata la circa 3 milioane de lire sterline. Nici pasagerii si nici cei doi piloti, David Saunders si Daniel Worley, nu banuiau atunci cosmarul care urma sa vina. "Am fost anuntati ca avionul are o grava problema de motor. Cand a ajuns la joasa altitudine, atunci a pirdut controlul, atingand pista cu aripa stanga. S-a rasucit violent si a percutat solul cu botul", marturiseste directorul aeroportului Satolas din Lyon, Bernard Chaffange. Flacarile au cuprins imediat avionul. In vreme ce Moody fusese proiectata in exterior in momentul impactului, David, Heidi si Andy au reusit sa paraseasca avionul in flacari. "E o minune ca au putut iesi pe propriile picioare", au fost de parere pompierii sositi sa stinga incendiul. In timp ce erau transportati de urgenta la spitalul Edouard-Herriot din Lyon, pentru unele examene complementare, David le-a spus celor din jur ca "pare aproape incredibil faptul ca am scapat cu cateva rani usoare din acel infern. Cred ca acolo sus cineva ma iubeste". Iar Neil Galloway, prietenul si contabilul sau a gasit cu totul fantastic faptul ca "David a mai avut puterea sa ceara o ceasca de ceai".

In schimb, in familiile pilotilor durerea a atins cote paroxistice. Sarah-Jane Saunders, aproape ca a ramas paralizata la aflarea tragicei vesti. Ea si copiii sai s-au ascuns in spatele unei mutenii lesne de inteles.

La randul ei, Johanna Worley, insarcinata in luna a opta, a refuzat sa comenteze decesul sotului ei. A vorbit insa tatal copilotului, care a tinut sa sublinieze faptul ca fiul sau a trait doar cu gandul de a o face fericita pe Johanna.

Dincolo de tragismul situatiei, Iain Cunningham, managerul pilotului scotian, a precizat ca "duminica, David va fi prezent la Marele Premiu de Formula 1 al Spaniei, pe circuitul de la Barcelona".

O campanie Ziarul Financiar Banca Transilvania