Afaceri de la zero

De teama retrogradarii, atletele noastre au ajuns pe podium

17.07.2000, 00:00 Autor: Alexandru Dida


Prima zi a celei de-a 21-a editii a Supercupei Europei la atletism, gazduita pentru a doua oara de localitatea britanica Gateshead, s-a incheiat cu un bilant excelent pentru decimatul lot feminin al Romaniei.

Spectrul J O de la Sydney din luna septembrie, numeroasele reuniuni din circuitul Golden League sau simplele mitinguri atletice i-au facut pe multi sportivi de marca sa renunte la participare de teama unor accidentari, imposibil de recuperat pana la toamna.

Cele 22 de atlete care au reprezentat Romania la aceasta editie au avut ca principal scop mentinerea in grupa de elita a tletismului feminin european. "Medicii lotului le-au interzis Ionelei Tarlea, Cristinei Nicolau si Violetei Beclea-Szekely sa participe la acest concurs, toate cele trei sportive aflandu-se in recuperare. De aceea, orice punct cucerit devine vital in tentativa de a ne mentine in prima grupa valorica. Am hotarat ca sportivele cu probleme de sanatate sa nu forteze pentru a nu rata Olimpiada, obiectivul nostru major" declara inaintea plecarii spre Marea Britanie, Nicolae Marasescu, secretarul general al FRA.

De teama retrogradarii dar si din orgoliu, liderele lotului, Gabi Szabo (3.000 m), Mihaela Melinte (ciocan), Nicoleta Grasu (disc) si Ana Mirela ?ermure (sulita), au tras restul echipei dupa ele, cele patru victorii cucerite de acest cvartet de elita aducandu-ne 32 de puncte foarte importante in economia disputei. Restul de puncte, pana la 45, care situa Romania, dupa prima zi, pe locul trei, in urma Rusiei (63 p) si Germaniei (59 p), dar inaintea Frantei (44 p) si Italiei (43 p), au fost aduse de Gabriela Mihalcea, locul 5 la saritura cu prajina, Simona Ionescu, locul 6 la 800 m, Otilia Ruicu (400 m) si stafeta de 4x100m, locul 7 si de Evelina Liasenco, locul 8 la 100 m.

Greul a ramas pe ziua de ieri, in care s-au aflat in concurs Monica Dinescu (inaltime), Elena Fidatov (5.000m), Adelina Gavrila (triplusalt), Elena Buhaianu (1.500 m), Lucica Ciobanu (greutate), Viorica ?igau (lungime si 100 m garduri), Evelina Lisenco (200 m) si stafeta de 4x400 m. De rezultate lor depindea pastrarea sau nu a locului in grupa de elita. Data fiind ora tarzie, dupa inchiderea editiei, a respectivelor probe, amanunte de la ultima zi veti putea afla in viitoarea editie a ziarului.

O campanie Ziarul Financiar Banca Transilvania