Afaceri de la zero

Din ce traieste Schumacher intr-un an?

07.07.2000, 00:00 Autor: Alexandru Dida


Cotidianul german Bild Zeitung a avut curiozitatea sa puna in balanta veniturile lui Schumi intr-un an si platile pe care le face pentru a afla cat de bogat este pilotul german in realitate.

Prin contract, Schumi ii cedeaza managerului Willi Weber 20% din castigul sau net. Intretinerea iahtului il costa 50 de mii de dolari iar deplasarile cu avionul 900 de mii de dolari. Personalul angajat pentru a ingriji de domeniul sau de la Vufflens - le - Chateau (Elvetia) primeste anual jumatate de milion de dolari.

La asigurarile sociale plateste 320 de mii de dolari iar pentru operele de caritate varsa nu mai putin de 700 de mii de dolari. Cel mai mult il costa pe Schumacher taxele de rezidenta in Elvetia, circa 4 milioane de dolari, si in Germania alte 2,5 milioane de dolari. La toate acestea se adauga cele 20 de mii de dolari pentru intretinerea masinilor familiei, 80 de mii de dolari costul convorbirilor telefonice si alte 80 de mii de dolari pentru cheltuielile casnice si de vestimentatie.

Astfel, suma totala pe care o cheltuieste Schumacher intr-un singur an se ridica la 15 milioane de dolari. Suma care, scazuta din totalul de 46 de milioane (35 de milioane salariu primit de la Ferrari si alte 11 milioane de dolari obtinute din sponsorizari de la firme ca Dekra, Shell, L'Oreal, Omega, Tommy Hilfiger, DVAG, Nike, Zentis, OMP, RTL, Deutsche Telekom), ne da imaginea clara a unui om bogat, care ramane anual cu circa 31 de milioane venit net.

O campanie Ziarul Financiar Banca Transilvania