Afaceri de la zero

Doar Gica Hagi a convins la centenar

07.08.2000, 00:00 Autor: Aurelian Botezatu


Din acest sezon cu Mircea Lucescu la carma, Galatasaray Istanbul n-a lasat o impresie deosebita la turneul organizat cu ocazia centenarului lui Bayern Munchen. Detinatoarea Cupei UEFA a terminat patrulaterul din capitala Bavariei cu doua infrangeri din tot atatea meciuri jucate, 1-3 cu Bayern si 2-3 cu Real Madrid, gazdele fiindu-i datoare cu multumiri mai degraba pentru faptul ca le-a adus ceva spectatori pe "Olympiastadion" - au fost cate opt mii de turci in fiecare seara - decat pentru replica data partenerelor de intrecere.

Pentru selectionerul Laszlo Boloni, interesat in a-i readuce pe Hagi si pe Gica Popescu in "nationala", vestile bune sunt doar pe jumatate. Aflat la primele aparitii in acest sezon dupa interventia chirurgicala suferita la genunchiul drept, Hagi a jucat cate-o jumatate de ora in fiecare dintre cele doua partide.

A lasat o foarte buna impresie in partida cu Bayern, de vineri, cand i-au iesit cateva executii de finete, o "transversala" si golul de onoare pentru Galata. Sambata, cu Real, in avanpremiera Supercupei Europei, n-a mai reusit sa clinteasca din loc tabela de marcaj, dar, pe cat i-a stat in putinta intr-un final dominat de spanioli, a ordonat cat de cat jocul echipei sale. O deziluzie totala a fost insa cumnatul sau.

Revenit de asemenea dupa o pauza mai lunga, generata de ruptura musculara suferita la Euro 2000, in meciul cu Anglia, Gica Popescu este inca departe de forma demonstrata la turneul final. A inceput mereu titular, pentru a fi schimbat cam dupa 70 de minute de joc, dar, in calitatea sa de lider al apararii, e esuat in incercarea de a organiza o defensiva care s-a clatinat la aproape fiecare raid mai serios al atacantilor adversi.

Sarcina blocului defensiv a fost si mai grea in conditiile in care Galata n-a mai avut agresivitatea din stagiunea trecuta, s-au gresit destule mingi la mijlocul terenului, iar atacantii, in frunte cu noua achizitie Jardel, au irosit ocazii dintre cele mai simple.

Turneul a fost castigat de Bayern, care in finala mare i-a administrat lui Manchester United o infrangere usturatoare (3-1), mai clara decat o arata scorul final. Munchenezii si-au luat astfel si o mica revansa pentru esecul de acum un an, consumat in finala de la Barcelona a Ligii Campionilor.

Britanicii au onorat intrecerea deplasand cea mai buna echipa, la fel ca si Real Madrid, care l-a folosit pentru prima oara pe Luis Figo, proapspat transferat de la FC Barcelona pentru ametitoarea suma de 60 milioane dolari.

O campanie Ziarul Financiar Banca Transilvania