Afaceri de la zero

Dublura lui Schumacher este buna de plata

31.08.2000, 00:00 Autor: Aurelian Botezatu


Invins duminica trecuta pe circuitul de la Spa, in Marele Premiu al Belgiei, Michael Schumacher a putut sarbatori marti, dupa multa vreme, chiar doua victorii. Dar nu in Formula 1, ci in sala de tribunal si pe terenul de fotbal.

Schumi a pretins daune interese unui cantaret olandez care s-a folosit de imaginea lui, iar instanta din Koln, unde s-a judecat procesul, i-a dat castig de cauza.

Frank Saasen, perdantul, aduce destul de bine cu Michael Schumacher si de aceea s-a gandit ca i-ar prinde bine sa se foloseasca de asemanarea cu celebrul pilot pentru a face mai multi bani.

In consecinta, si-a tras un Ferrari, costum asemanator celor pe care le imbraca pilotii lui Ferrari, o sapca dintre acelea pe care le poarta Michael si a pornit la drum prin tara, oferindu-si serviciile la tot felul de sarbatori populare.

Iar contra unui onorariu substantial le-a servit celor prezenti slagare gen "Bum, bum - victoria este a mea" sau "Tu esti eroul nostru".

In cele din urma i s-a infundat si marti a luat cunostinta de faptul ca trebuie sa-i plateasca adevaratului Scumacher nu mai putin de 500.000 de marci, suma stabilita de judecatorul Hansgeorg Schwitanski.

Acesta a apreciat ca "Michael isi risca viata pe circuitele Formulei 1, in timp ce Herr Saasen face bani pe spinarea lui.

Asemanarea intamplatoare de fizionomie nu poate fi exploatata astfel, iar Schumacher, ca marca inregistrata, are tot dreptul la protectie".

Diferendul dintre Schumacher 1 si Frank Saasen este insa departe de a fi fost incheiat marti. Avocatii vedetei lui Ferrari mai au in vedere si CD-ul pe care cantaretul se pregateste sa-l lanseze pe piata.

Daca se va constata ca la producerea acestuia s-a folosit din nou marca Schumacher, asa cum fusese initial planuit, este rost de alte 10 milioane de marci. Pentru "Fame", agentia de impresariat a lui Frank Saasen, o noua lovitura dureroasa.

Dar toate acestea sunt chestiuni pe care le vor regla avocatii lui Michael Schumacher, pentru ca vicecampionul mondial este mai preocupat de noul motor pe care Ferrari vrea sa-l testeze inaintea Marelui

Premiu de la Monza, precum si de echipa elvetiana de liga a treia FC Echichens, al carei proprietar este. Marti, cand judecatorii i-au dat castig de cauza in procesul cu Saasen, Schumi a jucat la old-boys contra tineretului, pe care l-a invins cu 3-0. A incheiat fara gol inscris, dar cu satisfactia celor doua victorii obtinute.

O campanie Ziarul Financiar Banca Transilvania