Afaceri de la zero

Duel de zile mari pe Hockenheim

28.07.2000, 00:00 Autor: Alexandru Dida


Marele Premiu al Germaniei, cea de-a unsprezecea cursa din calendarul Formulei 1, va fi gazduit, duminica, pentru a 24-a oara in istoria sa, de circuitul de la Hockenheim.

In transmisie directa, la PRO TV, cu incepere de la orele 15.00, vom putea urmari un duel de zile mari promis de cele doua mari protagoniste, Ferrari si McLaren.

Team-ul lui Ron Dennis, depunctat de FIA pentru lipsa unui sigiliu de pe unitatea electronica a motorului Mercedes, si-a anuntat dorinta de a-si recuceri pozitia pierduta, la masa verde, in favoarea rivalei Ferrari. Cele patru puncte care despart titanii Formulei 1 sunt garantele unei curse fara menajamente. Mai cu seama ca podiumul clasamentului pilotilor este compus din Michael Schumacher (56 de puncte), David Coulthard (52) si Mika Hakkinen (48).

Pentru majoritatea pilotilor si tehnicienilor din F1, circuitul de la Hockenheim este un unicat. "Este compus din doua parti distincte. Prima, alcatuita din doua linii drepte foarte lungi, a doua, definita de doua sicane extrem de lente. Pentru a fi competitiv pe un tur de circuit, masina nu are nevoie de un aport suplimentar de putere, viteza maxima atinsa fiind in jur de 350 km/h (!!). Acest lucru face insa ca franarile in zonele sicanelor sa fie extrem de violente, pilotii avand tendinta de a efectua depasirile o data cu intrarea pe liniile drepte. Foarte importanta pentru un pilot devine utilizarea vibratoarelor din sicane. Este circuitul pe care pilotii stau cu piciorul pe accelerator inmarea majoritate a timpului", este de parere Pat Symondsunul dintre cei mai experimentati tehnicieni din Formula 1. "Cruciala pe acest gen de circuite ramane alegerea pneurilor, echilibrul aerodinamic al sasiului si fiabilitatea motorului".

In asteptarea marelui duel de duminica, Schumacher a tinut sa se relaxeze, disputand o partida de fotbal pe stadionul Carl Benz din Manheim, in care echipa sa, Michael Schumacher and Friens si cea a vedetelor muzicii pop din Germania au terminat la egalitate, 7-7. Cei 12.000 de spectatori i-au putut admira alaturi de vedeta de la Ferrari si pe Alesi, Fisichella sau Wurz, dar si pe fostele glorii ale fotbalului german, Uli Stein si Toni Schumacher.

In replica, Hakkinen si Coulthard s-au intalnit la uzinele din Rastatt cu cei care produc de acum celebrul Mercedes A Classe, in cadrul unei vizite in familie aranjata de Norbert Haug, directorul sportiv de la Mercedes.

O campanie Ziarul Financiar Banca Transilvania