Afaceri de la zero

FC Steaua s-a prezentat in stil occidental

02.08.2000, 00:00 Autor: Alexandru Dida


Steaua a aratat ieri, la pranz, in sala Ronda a hotelului Intercontinental, ca ramane cu adevarat o echipa occidentala. Ca prezentare, ca mentalitate a jucatorilor, antrenorilor si conducerii administrative.

Spectacolul de sunet si lumina ne-a reamintit de Steaua minunatei nopti de 7 mai 1986, atunci cant jucatorii militari aduceau fotbalului romanesc cel mai pretios trofeu din istoria sa, Cupa Campionilor Europeni. Ieri, dintre supravietuitorii acelei epopei se aflau in sala doar "secundul" Fane Iovan si capitanul Stelei Miodrag Belodedici, antrenorul principal si managerul lui FC Steaua, Victor Piturca, "rapus" de o gripa rebela.

In acordurile muzicii, au intrat pe rand in "arena" conducatorii Stelei, intre care Viorel Paunescu, presedintele clubului si presedintele Consiliului director si Marian Miclea, directorul Trezoreriei Bancii Comerciale Romane, principalul sponsor (spre deosebire de trecutul sezon, acum Steaua are 13 sponsori, bugetul echipei trecand anul acesta de 4 milioane de dolari, potrivit afirmatiei presedintelui Paunescu).

Apoi au defilat cei 23 de jucatori - Mitrita a lipsit, avand piciorul in gips pentru doua saptamani datorita jocului dur de la Porto -, un lot in care au aparut noile achizitii Radoi, Munteanu, Paraschiv, P. Stoica, Beldeanu si Vladoiu. "Principalul obiectiv al sezonului este ocuparea unui loc care sa ne dea dreptul la participarea intr-o cupa europeana', a afimat Viorel Paunescu. Numai ca, Jean Vladoiu, ca de obicei, a fost mai transant: "Steaua doreste titlul, iar noi vom face totul pentru a ne atinge acest obiectiv".

O campanie Ziarul Financiar Banca Transilvania