Afaceri de la zero

Federatia engleza taie in carne vie

28.07.2000, 00:00 Autor: Alexandru Dida


Oripilati de numeroasele batai, injurii, gesturi obscene, membrii Federatiei engleze de fotbal (FA) au hotarat sa puna capat acestei stari de lucru.

Potrivit declaratiilor aparute in cotidianul The Mirror, absurdul scenelor de violenta i-a determinat pe mai marii federatiei sa treaca la redactarea unui nou sistem de aplicare a pedepselor, "unul care sa trateze in mod egal o echipa de renume precum Manchester United, dar si o anunima precum Mansfield Town. Un sistem care sa aiba claritate, consistenta si totala transparenta", afirma directorul FA, Adam Crozier. Pentru ca jucatori deosebit de valorosi, dar certati cu disciplina precum oy Keane, Dennis Wise sau Paulo Di Canio sa nu mai scape atat de usor.

Pentru agresarea arbitrului, pedeapsa minima va fi de 12 etape de suspendare. Repetarea abaterii se va soldarea cu excluderea din competitie pe o perioada de un an. Orice comportament necivilizat fata de oficiali, parteneri de joc sau publicul spectator, va fi sanctionat cu suspendarea pe trei etape. Cluburile care vor avea trei sau mai multi jucatori in stare de suspendare vor plati amenzi dupa cum urmeaza: 250.000 de lire sterline (Premier League); 50.000 de lire sterline (Division 1); 25.000 de lire sterline (Division 2); 10.000 de lire (Division 3).

Cluburile vor trebui sa aiba grija ca la partidele disputate pe teren propriu sa asigure securitatea publicului. In caz contrar, terenul va fi suspendat si cluburile amendate.

Orice tentativa de discriminare etnica, religioasa, de sex, de culoare, de rasa, de orientare sexuala sau de incapacitate va fi dublu penalizata.

Jucatorii care acumuleaza 5 cartonase galbene pana la finele lunii februarie, va sta o etapa; cel care va acumula, pana la jumatatea lui aprilie, 10 cartonase va sta doua etape; cel care acumuleaza 15 cartonase nu va putea evolua 3 etape iar cel care va detine 20 de cartonase va sta patru etape.

O campanie Ziarul Financiar Banca Transilvania