Afaceri de la zero

Fonduri Bucuresti-Ilfov

21.07.2000, 00:00 Autor: Cosmin Ghinea


Firmele si organizatiile romanesti din zona Bucuresti-Ilfov vor putea beneficia de fonduri nerambursabile pentru proiecte de de restructurare industriala, resurse umane si turism, in valoare totala de 1,2 mil. euro, in cadrul unui program Phare finantat de Uniunea Europeana si Guvernul Romaniei.

A doua etapa a licitatiei are ca obiectiv finantarea de proiecte de investitii directe pentru dezvoltarea sectorului privat (60%), imbunatatirea potentialului turistic local (20%) si dezvoltarea aptitudinilor profesionale ale fortei de munca locale (20%). Din fondul total de investitii, Uniunea Europeana aloca 75%, iar Guvernul RomSniei contribuie cu 25 %. Contributia solicitantului este de minim 40% din valoarea totala a poiectului in numerar sau in natura, a anuntat ieri, intr-o conferinta de presa, Liviu Marcu, presedintele ANDR..

Ofertele de finantare pentru a doua etapa se primesc pSna la data de 15 septembrie, iar cele cSstigatoare vor beneficia de fonduri nerambursabile de pSna la 62.500 euro pentru fiecare proiect. Toti solicitantii trebuie sa faca dovada profitabilitatii si a infrastructurii de acces.

Selectia proiectelor va fi facuta de presedintele Consiliului judetean Ilfov, Constantin Ivanovici, sau de catre primarul capitalei, Traian Basescu, la o luna dupa depunerea ofertelor.

O campanie Ziarul Financiar Banca Transilvania