Afaceri de la zero

Fonduri RICOP pentru drumurile brasovene

25.07.2000, 00:00


Judetul Brasov ar putea beneficia de o finantare de un milion de euro, prin programul RICOP, destinat realizarii unor lucrari publice, pentru construirea a 29,4 kilometri de drum forestier in padurile comunale, a declarat, luni, intr-o conferinta de presa, Anton Vlad, secretar de stat in Ministerul Apelor, Padurilor si Protectiei Mediului.

Conform prevederilor programului RICOP, sumele sunt nerambursabile, iar comunele trebuie sa contribuie la realizarea proiectelor cu doar 10% din valoarea acestora. Anton Vlad a precizat ca, la nivelul intregii tarii, exista studii de fezabilitate pentru construirea a 189 de kilometri de drum forestier, din care 29,4 km pe raza judetului Brasov. Pentru a beneficia de finantare, comunele trebuie sa intre in posesia padurilor si sa intocmeasca cereri pana la data de 1 septembrie.

Ministerul Apelor, Padurilor si Protectiei Mediului a selectat, impreuna cu Regia Nationala a Padurilor, sapte studii de fezabilitate realizate in judetul Brasov, pentru care s-ar putea obtine finantare. Astfel, ar putea fi construite drumuri forestiere in padurile apartinand municipiului Brasov si localitatilor Vulcan, Vama Buzaului, Ucea si ainca. Mediafax


O campanie Ziarul Financiar Banca Transilvania