Afaceri de la zero

Fotbalul este preferat de tv

24.07.2000, 00:00 Autor: Alexandru Dida


Incepand cu Cupa UEFA-Intertoto, cu preliminariile Champions League si terminand cu Centenarul Milan-Real Madrid, gusturile amatorilor de fotbal din Italia vor putea fi satisfacute in totalitate gratie celor mai importante canale de televiziune de stat, RAI, sau private, Mediaset, Telemontecarlo sau Stream, primele doua facandu-si debutul chiar sambata cand au transmis amicalul Juventus - Selectionata Valdostana (Italia 1) si partida din turul trei al Cupei UEFA-Intertoto dintre Udinese si Aalborg.

RAI, postul care a invins Mediasetul lui Berlusconi, a oferit 20 de milioane de dolari pentru achizitionarea dreptului de transmisie in exclusivitate a partidelor Squadrei Azzura din preliminariile CM din 2002. Prima partida, cea cu Ungaria disputata in deplasare, va fi transmisa la 3 septembrie de la Budapesta, urmand in ordine jocurile cu Romania, Georgia si Lituania.

Potrivit afirmatiilor lui Roberto Di Russo, RAI a achizitionat si drepturile de transmitere a preliminariilor Ligii Campionilor, editia 2001/2002.

Partidele din hampions League, editia 2000/2001, vor fi transmise live, miercuri, de Canale 5 (echipa italiana), celelalte fiind transmise prin satelit de Stream. Partida de marti va fi difuzata de Rete 4, iar emisiunea "Pressing Champions League" pe talia 1. O adevarata revolutie in materie de transmisii fotbalistice pentru care Mediaset a si incasat circa 20 de milioane de dolari.

O campanie Ziarul Financiar Banca Transilvania