Afaceri de la zero

Frumoasa Mary Pierce s-a intors la zilele de glorie

08.06.2000, 00:00 Autor: Alexandru Dida


Cazuta in dizgratia tatalui, uitata de presa si parasita de ocazionalul iubit, nimeni altul decat faimosul antrenor Nick Bollettieri, frumoasa dar mofturoasa jucatoare Mary Pierce, cap de serie numarul sase, se pare ca si-a regasit pofta de joc si de victorie. Doar asa se poate explica incrancenarea din partida disputata in sferturile de finala ale turneului de la Roland Garros, acolo unde a intrecut-o, 4-6, 6-3, 6-4, intr-o ora si patruzeci si cinci de minute, pe americanca Monica Seles (aflata sub tratament cu antibiotice), desemnata a treia favorita a intrecerii.

Precizia loviturilor, serviciul puternic, echilibru psihic si puternica vointa de a invinge au fost marile atuuri ale nativei din Montreal. "Daca va juca la fel si in continuare, Mary are toate sansele sa castige turneul", a declarat dupa joc invinsa.

Ar fi o realizare exceptionala pentru o jucatoare de 25 de ani care, in afara titlului obtinut in 1995 la Australian Open, nu a mai cunoscut decat satisfactia unei finale disputate in urma cu sase ani, la Roland Garros, atunci cand a dat cu piciorul unui avantaj de 2-0 la seturi si 40-0, in decisiv, pe serviciul lui Steffi Graf. Acum, drumul spre finala al frumoasei Mary se va intersecta cu cel al Martinei Hingis, partenera sa la dublu dar si eternul cosmar - nu a castigat in fata elvetiencei nici un joc din ultimele saspte disputate.

O campanie Ziarul Financiar Banca Transilvania