Afaceri de la zero

Gaina canta in "turnul" lui Babbel

03.08.2000, 00:00 Autor: Aurelian Botezatu


A devenit o moda in fotbalul german ca sotiile marilor vedete sa conduca nu numai treburile casei, ci sa indrume inclusiv pasii sotului prea ocupat cu meciuri, cantonamente si deplasari obositoare. Angela facea legea in casa lui Hassler (Munchen 1860), pana s-au despartit, la fel Martina in ograda lui Effenberg (Bayern). Cele doua le sunt si manageri, tot asa cum ii este si Bianca portarului Illgner (Real) sau Gabi ex-internationalului Bernd Schuster. Pe acelasi calapod se scrie istoria si in casa internationalului Markus Babbel (ex-Bayern), proaspat transferat la Liverpool.

Sandra a profitat de firea sotului ei, un mare timid, si a luat fraiele familiei in propriile maini. Asa de bine, incat sefii lui Bayern au trait sentimente amestecate la despartirea de Markus. Regretau jucatorul, un profesionist adevarat, dar in acelasi timp se bucurau ca nu vor mai avea de-a face cu "doamna de fier". Insusi managerul Uli Hoeness ii stia de frica.

Ca unul care se ocupa de contractele vedetelor lui Bayern, fosta glorie a fotbalului german a avut in nenumarate randuri de-a face cu ea. S-a intamplat sa-i si cedeze, atunci cand Sandra i-a reprosat decizia de a nu invita sotiile fotbalistilor intr-o excursie. Cu un an in urma, tot ea, sfatuita de agentul lui Babbel, a zadarnicit transferul sotului la Real Madrid, Bayern pierzand astfel 14 milioane dolari. Iar cand Markus a trebuit sa-si puna semnatura pe contractul cu Liverpool, nici nu s-a atins de pix pana nu a primit, telefonic, OK-ul jumatatii sale.

Cat este presa de puternica si influenta, sunt destui ziaristi germani care au incasat suturi in fund de la Sandra, atunci cand doamnei nu i-a fost pe plac ce s-a scris despre Babbel. Au fost chiar dintre aceia care sunau in prealabil pentru a-i obtine incuviintarea in legatura cu un articol sau interviu despre fundasul lui Bayern. Mai nou, se pare ca nu este catusi de putin straina de decizia acestuia de a-si pune problema retragerii din "nationala". La 27 de ani.

O campanie Ziarul Financiar Banca Transilvania