Afaceri de la zero

Hakkinen si McLaren au preluat comanda in Formula 1

14.08.2000, 00:00 Autor: Dan Alexandrescu


Formula 1 nu a venit inca in Romania, dar s-a aflat undeva foarte aproape, la Budapesta, pe pista de la Hungaroring, devenita pentru cateva zile cartea de vizita a Ungariei. Cursa s-a disputat cu portile inchise, toate biletele fiind vandute - 90% dintre acestea au fost cumparate de spectatorii straini, printre ei numarandu-se si cateva sute de romani.

Recordul l-au detinut insa finlandezii veniti in numar de 20.000 gata sa-si incurajeze idolul, pe Mika Hakkinen, de la McLaren, aflat pentru al treilea an consecutiv in lupta pentru titlu. Alaturi de coechipierul sau, scotianul David Coulthard, el a parut mai hotarat ca oricand sa-l detroneze de la sefia clasamentului pe Michael Schumacher, aflat in aceasta pozitie inca de la inceputul campionatului.

Pilotul lui Ferrari, care a plecat din pole-position, a fost insa depasit de Hakkinen in chiar primul viraj. Pe unul dintre cele mai lente circuite din F1, totul s-a jucat la standuri, la schimbul de pneuri si alimentarea cu benzina unde majoritatea echipelor au optat pentru doua opriri, tonul fiind dat de Ferrari, urmata de McLaren si Williams.

A fost un Mare Premiu fara nimic spectaculos in care ordinea Hakkinen, M. Schumacher, Coulthard, Barrichello, R. Schumacher si Frentzen, a dus la schimbarea liderilor. La piloti pe primul loc a trecut Hakkinen cu 64 de puncte, urmat de Schumacher, 62 de puncte si Coulthard, 58 de puncte, in vreme ce la constructori McLaren, 112 puncte, devanseaza cu doar un punct pe Ferrari.

O campanie Ziarul Financiar Banca Transilvania