Afaceri de la zero

Lewis-Tyson, un meci de 160 de milioane de dolari

18.07.2000, 00:00 Autor: Alexandru Dida


Britanicul Lennox Lewis este regele haosului care domneste peste categoria grea a boxului profesionist mondial. Vinovat de aceasta stare ar putea fi acuzat chiar Mike Tyson a carei revenire in prim plan se tot amana. Teama, lipsa de pregatire ori dezinteresul financiar au fost motivele pe care presa le-a pus in spatele ezitarii lui Iron Mike.

"Noi i-am propus o bursa de 25 de milioane de dolari pentru a lupta cu Lennox. Se pare insa ca Tyson nu e pregatit de lupta, dar lumea intreaga va trebui sa plateasca scump pentru a vedea cum Lewis ii va aplica o severa corectie", a declarat promotorul Panos Elias. Daca acest meci nu va avea loc curand, Lewis, 34 de ani, este decis sa se retraga fara a-si mai pune centurile in joc. Numai o bursa de 160 de milioane de dolari, cu mult peste cele 50 de milioane oferite la primul meci Tyson-Holyfield, l-ar face sa se razgandeasca.

Seth Abraham, bossul lui HBO, principalul canal de televiziune care transmite marile confruntari pugilistice, afirma ca opiniile principalilor rivali nu difera substantial, astfel ca doleantele publicului ar putea fi satisfacute fara doar si poate. Abraham, a carei companie se bate pentru drepturile tv ale meciului Lewis-Tyson cu Showtime, afirma: "HBO nu spune noi, pentru ca noi dorim sa sustinem o lupta in care Lewis vrea sa arate ca e cel mai bun. Banii nu sunt o problema. Greutatile incep o data cu detaliile privind organizarea meciului".

O campanie Ziarul Financiar Banca Transilvania