Afaceri de la zero

Liverpool acumuleaza capital pentru Rapid

11.09.2000, 00:00 Autor: Aurelian Botezatu


FC Liverpool, adversara Rapidului in primul tur al Cupei UEFA, a tremurat serios sambata pentru cele trei puncte puse in joc, victoria in meciul de campionat cu Manchester City (3-2) fiind mai degraba rodul eficacitatii lui Owen si Hamann (doua goluri) decat al unei evolutii bune.

Aflat la partida cu numarul 100 in Premier League, Owen a deschis scorul in minutul 11, Hamann l-a majorat in minutul 56, pentru ca City sa inghete" stadionul Anfield Road cu doua goluri marcate de Weah ('67) si Horlock (81 penalty).

Se parea ca intalnirea se indreapta spre o remiza, dar Hamann a lovit din nou ('82), aducandu-si echipa pe locul patru in clasament, cu 10 puncte.

Pe ansamblu, Liverpool a facut un meci slab, fiind destule momente in care "cormoranii" s-au vazut dominati copios pe propriul teren de catre nou promovata din Manchester.

A fost a doua oara in acest debut de campionat, dupa acel 3-3 cu Southampton de acum doua saptamani, cand elevii lui Gerard Houllier s-au aflat la un pas sa iroseasca un avantaj substantial luat pe tabela. Contra lui Southamton au avut la un moment dat 3-0 si abia au reusit sa salveze un punct.

Sambata au condus cu 2-0 si nu mult a lipsit sa piarda iarasi doua puncte din trei, ceea ce denota o crasa lipsa de concentrare si tendinta jucatorilor de a-si subestima adversarul mai slab cotat. Lucru de care Rapid ar putea profita joi seara. "Pentru un neutru, meciul a fost frumos.

Eu, ca manager, am avut insa mult de suferit. Ne-au dominat mai ales in jocul aerian si ne-au aratat ca avem multe lucruri de retusat. Ceea ce m-a bucurat a fost ca baietii au avut caracter.

E ceva sa castigi fara sa convingi", a spus managerul Houllier, care i-a trimis in teren pe Westerveld - Babbel, Song, Henchoz, Traore - Gerrard ('70 Ziege), Hamann, Carragher, Barmby - Owen, Heskey, ultimul fiind notat cu 8 de cotidianul The Mirror - cel mai bun calificativ acordat vreunui jucator de la Liverpool.

Pentru meciul-tur, de joi seara (21.00, in direct la Eurosport), baietii lui Anghel Iordanescu au doua lucruri de indeplinit pentru a obtine un rezultat bun. Sa se autodepaseasca si sa anihileze trioul Owen - Heskey - Hamann.

Owen este in mare forma (7 goluri in 4 etape), Heskey a impresionat in ultima vreme ca servant, dar si ca un excelent simulator - sambata a cazut de doua ori in careul advers, teatral, fiind avertizat de arbitru cu "galben" -, in timp ce germanul Hamann s-a evidentiat prin suturile puternice, de la distanta. Cu o astfel de bomba a decis victoria in fata lui Manchester City.

O campanie Ziarul Financiar Banca Transilvania