Afaceri de la zero

Macedonia va promova investitiile romanesti

13.06.2000, 00:00 Autor: Cosmin Ghinea


Reprezentantii guvernelor Romaniei si Macedoniei au semnat, ieri, la Palatul Victoria, un acord privind transporturile rutiere, un acord pentru promovarea si protejarea reciproca a investitiilor, precum si o conventie pentru evitarea dublei impuneri si prevenirea evaziunii fiscale cu privire la impozitele pe venit si pe capital.

Aceasta conventie se aplica persoanelor care sunt rezidente ale unuia sau ale ambelor state contractante. Impozitele existente asupra carora se aplica prevederile conventiei sunt, in cazul Romaniei, impozitul pe venitul persoanelor fizice, impozitul pe profit, impozitul pe salariu, impozitul pe venitul agricol, impozitul pe dividende si impozitul pe cladiri si terenuri, respectiv, in cazul Macedoniei, impozitul pe profit si impozitul pe proprietate, informeaza Mediafax.

Incheierea acordului privind transporturile rutiere se incadreaza, la randul sau, in contextul politicii de liberalizare a transporturilor rutiere pe plan mondial, bazat pe libera concurenta intre operatorii rutieri, cu o interventie cat mai redusa a statului sub aspectul reglementarii acestui mod de transport.

Noul acord rutier tine cont de reglementarile europene in domeniu si de legislatia in vigoare a celor doua tari.

Prim-ministrul Mugur Isarescu a afirmat, la sfarsitul intalnirii cu omologul sau macedonean Ljubco Georgievski, ca aceste acorduri exprima hotararea celor doua state de a crea un cadru favorabil schimburilor reciproce pe mai multe planuri.

El a aratat ca a fost abordata si problema Pactului de Stabilitate pentru Europa de Sud-Est, precum si posibilitatea dezvoltarii cooperarii in domeniul economic si cultural.

O campanie Ziarul Financiar Banca Transilvania