Afaceri de la zero

Manchester nu vrea sa renunte la David Beckham

17.07.2000, 00:00 Autor: Alexandru Dida


Atunci cand Silvio Berlusconi, patronul lui AC Milan a promis suporterilor rossoneri ca va face tot posibilul pentru a aduce la Milano unul dintre primii cinci fotbalisti de top ai lumii nu putine au fost vocile care au silabisit numele internationalului englez David Beckham.

Desi intre Milan si Manchester nu a existat nici un contact oficial, David ar fi bucuros sa evolueze in viitor, pentru un salariu de 180.000 de dolari pe saptamana, la clubul milanez. Mai cu seama ca sotia sa, celebra Victoria "Posh Spice" , isi doreste sa paraseasca Marea Britanie, satula de numeroasele sicane si amenintari la care a fost supusa familia sa. Iar cand insusi Don Silvio ii ofera un contract gras la studiourile sale, este greu de presupus ca pozitia, deja subrezita a presedintelui lui Manchester, Martin Edwards, o va impiedica sa-si urmeze planul, acela de a se stabili la Milano,una din capitalele mondiale ale modei.

Desi amplu mediatizat, viitorul transfer al internationalului englez i-a prins descoperiti pe conducatorii clubului. Recunoscuti pentru proverbiala lor zgarcenie, acestia recunosc ca nu au motive financiare suficiente pentru a-l convinge pe David sa ramana alaturi de "Diavolii rosii". Chiar daca presedintele dwards afirma ca "Beckham nu este de vanzare. Pana acum nimeni, cu atat mai mult Milan sau Lazio, nu a tratat cu noi. Lui David, contractul ii expira abia in vara viitoare si de aceea noi nu ne simtim deloc presati, indiferent de pretul aflat in discutie".

Potrivit afirmatiei de mai sus, se pare ca si Lazio, a carei pista Figo nu pare inca prea sigura datorita concurentei lansate de Real Madrid, si-a indreptatr atentia catre Beckham. "Englezul valoreaza la momentul actual cel putin 60 de milioane de dolari. Cine doreste jucatori de top trebuie sa aiba si bani pentru a-i cumpara. Daca vrei ce-i mai bun, platesti cel mai mult. Asa se intampla si cu Beckham", afirma Sergio Cragnotti, boss-ul lui Lazio care a cheltuit, numai in aceasta vara, peste 100 de milioane de dolari pentru a-si intari echipa. Declaratia sa nu face decat sa toarne gaz pe foc in relatia Milan-Lazio, fortandu-i mana lui Berlusconi sa plateasca, daca doreste cu adevarat serviciile lui Beckham, mai mult decat era decis s-o faca, adica in jurul a 56 de milioane.

O campanie Ziarul Financiar Banca Transilvania