Afaceri de la zero

Mazilirea lui Dan Petrescu s-a intors ca un bumerang impotriva "calaului" Vialli

17.08.2000, 00:00 Autor: Aurelian Botezatu


Gianluca Vialli trebuie ca a rasuflat usurat in momentul in care Dan Petrescu a batut palma cu Bradford City. Scapa astfel de jucatorul care indraznise sa-l infrunte spre finalul sezonului trecut, dupa un derby cu Manchester United, si care-i statea de-o buna bucata de vreme in gat.

Era o victorie personala in disputa cu internationalul roman, ce afirmase la un moment dat ca-si va respecta contractul cu Chelsea chiar si de-ar fi sa stea in urmatorii doi ani pe banca. ai nu in ultimul rand, parea deznodamantul ideal pentru a-i intari antrenorului autoritatea in fata jucatorilor ramasi.

Au trecut trei saptamani de atunci, care s-au scurs pentru cei doi beligeranti cu totul altfel decat si-ar fi inchipuit chiar ei. autul in fund i-a prins lui Dan Petrescu cum nu se poate mai bine. A avut parte de o primire triumfala la Bradford, unde si-a aranjat ploile de minune.

Are un salariu mai mare, 1,5 milioane dolari fata de numai 1,2 milioane cat incasa din contractul cu Chelsea, si este sigur ca joaca etapa de etapa. Lucru care-i mentine intacte sansele de a fi convocat in continuare la Nationala, asa cum s-a intamplat zilele acestea pentru amicalul cu reprezentativa Poloniei.

Pentru Vialli, satisfactia obtinuta atunci s-a transformat ulterior intr-un veritabil bumerang si astazi se confrunta cu un soi de razmerita in sanul lotului.

S-a cristalizat deja un grup de jucatori ce si-au facut publica nemultumirea fata de modul cum sunt tratati de Vialli, liderul "icebergului" ce-l ameninta pe italian fiind condus de Frank Leboeuf. Cu toate riscurile pe care le induce un astfel de comportament, internationalul francez a afirmat deunazi ca "Vialli are probleme cu toti, cu Ferrer dar si cu alti jucatori.

Normal este ca un antrenor sa caute sa se inteleaga cat mai bine cu elevii sai, dar nu este si cazul lui". Leboeuf a pretins ca "anul trecut, n-a catadicsit sa-mi ia apararea cand am avut probleme cu arbitrul in timpul meciului contra lui Leeds United.

Chiar a incercat sa ma puna pe liber. Insa cand Patrick Vieira a avut probleme disciplinare, managerul sau de la Arsenal, Wenger, l-a sustinut intotdeauna". Francezul este convins ca antrenorul nu-l mai doreste: "Cand citesc in ziare ca sefii nostri vor sa-l cumpere pe Southgate pe postul meu, mi-e clar cum gandeste".

Desi era de asteptat sa intervina si sa-l ia de guler pe rebelul-sef, Vialli i-a lasat placerea directorului executiv Colin Hutchinson. Acesta a catalogat stilul lui Leboeuf ca fiind "total neprofesional si in afara regulamentelor de ordine interioara ale clubului.

Cand afirma ca , ii pune intr-o lumina nefavorabila inclusiv pe coechipierii sai. I-am spus dupa meciul cu Manchester, din Supercupa, ca de multe ori este propriul inamic si ca, de-ar reusi sa tina capul drept, ar fi cel mai bun jucator din Premier League".

Asa insa, internationalul francez va trebui sa dea socoteala la intoarcerea de la lotul national. ai probabil sa-si caute un alt loc de munca.

In afirmatiile sale, Leboeuf a amintit si de Albert Ferrer, confirmand astfel ceea ce presa a scris mai demult. Anume, faptul ca Vialli ar face si pe dracu-n patru ca sa scape de jucatorul catalan, accidentat inca din martie si iesit astfel din calculele sale pentru stagiunea care bate la usa.

Daca Ferrer ar putea fi fortat sa plece, ca si Dan Petrescu, atacantul Gianfranco Zola s-a hotarat sa o faca de buna voie. Desi compatrioti, ba intr-o vreme coechipieri atat in reprezentativa Italiei cat si la Chelsea, Zola si Vialli nu s-au inghitit niciodata, iar oferta lui Napoli inseamna pentru cel dintai un colac de salvare.

O cale de iesire din zona de influenta a unui antrenor ce tinde sa devina un despot.



O campanie Ziarul Financiar Banca Transilvania