Afaceri de la zero

McLaren si Ferrari au facut rocada

17.07.2000, 00:00 Autor: Dan Alexandrescu


Dupa sedinta de calificari oficiale, in care Mika Hakkinen a obtinut cel de-al doilea pole position din sezon, pilotul finlandez a luat cu greu conducerea cursei, rezistand apoi cu brio pressingului lui Coulthard. De foarta multa vreme Formula 1 nu a mai cunoscut un start de cursa atat de spectaculos ca acela de la Zeltweg, in care Michael Schumacher, impins din spate de Ricardo Zonta a pierdut controlul monopostului intrand in acrosaj cu Trulli si Fisichella, toti trei fiind nevoiti sa abandoneze. Eroul startului nu a fost altul decat Pedro De La Rosa, care in urma unor manevre extraordinare a ajuns in pozitia a treia dupa ce i-a devansat pe rand pe Barrichello si Salo. Din pacate, pilotul spaniol nu a reusit sa se mentina pe acest loc fruntas decat pana in turul 23, cand, atacat de pilotul brazilian, a fost nevoit sa abandoneze. Nici de aceasta data nu au lipsit depasirile agresive si nici penalizarile de 10 secunde, in prim plan aparand Zonta, Diniz si Mazzacane.

Incepand din turul 37, sarabanda intrarilor la boxe si-a facut aparitia, primul care a schimbat pneurile si a realimentat fiind liderul cursei, akkinen, urmat doua tururi mai tarziu de coechipierul sau David Coulthard. Dupa turul 50 situatia plutonului fruntas, cel care va intra in zona punctelor, incepe sa se stabilizeze, ordinea pastrandu-se aceeasi, adica Hakkinen, Coulthard, Barrichello, Villeneuve, Button si Salo, pana in turul final. Pe tot parcursul acestei curse ochii jurnalistilor au fost atintiti asupra lui Luciano Burti, pilotul de incercare de la Jaguar, care, inlocuindu-l pe Eddie irvine, suspect de apendicita, a disputat primul Mare Premiu din cariera.

Deplina satisfactie pentru cei de la McLaren care reusesc o noua dubla prin care isi adjudeca pozitia de lider in clasamentul general al constructorilor cu 98 de puncte, Ferrari situandu-se in urma lor la sase puncte distanta.

In clasamentul pilotilor, Coulthard si Hakkinen au cu sase, respectiv opt puncte mai putin decat liderul Schumacher (56 de puncte).

O campanie Ziarul Financiar Banca Transilvania