Afaceri de la zero

O noua agentie pentru atragerea de finantare

04.09.2000, 00:00 Autor: Cosmin Ghinea


Asociatia zonelor miniere si primariile din Petrosani si Baia Mare au infiintat, la inceputul acestei saptamani, la Petrosani, Asociatia Comunitatilor Zonelor Miniere, care are drept scop solutionarea problemelor cu care se confrunta mineritul romanesc, prin atragerea de finantari externe si intocmirea unor proiecte in domeniu, informeaza Mediafax.

La sedinta inaugurala au participat reprezentanti ai Asociatiei Comunitatilor Miniere din Europa, ai Ministerului Industriei si ai Agentiei Nationale de Dezvoltare si Implementare a Programelor de Reconstructie a Zonelor Miniere (ANDIPRZM)

Acest organism vizeaza formarea, la nivelul acestor zone, a unui grup de lobby care sa atraga fonduri de la institutiile financiare internationale.

Asociatia va fi un organism paralel celui european al comunitatilor miniere, EUR-ACOM, unde sunt reprezentate toate tarile din Europa care si-au restructurat industria miniera. Ministrul Industriei, Radu Berceanu, prezent la constituirea asociatiei, a declarat ca asociatia va fi benefica acestor zone.

El a opinat ca, dupa aparitia acestei asociatii, organisme precum Banca Mondiala vor acorda cu mai mare usurinta fonduri pentru diverse proiecte din zonele defavorizate.

O campanie Ziarul Financiar Banca Transilvania