Afaceri de la zero

Obiectivul lui Moldovan ramane secret

28.07.2000, 00:00 Autor: Alexandru Dida


Satul de viata dusa sub culorile lui Fenerbahce, si dornic sa paraseasca de graba fotbalul turc, Viorel Moldovan nu a stat mult pe ganduri atunci cand conducerea clubului francez FC Nantes i-a propus un contract pe trei ani, internationalul roman semnand, la 22 iulie, pentru suma de 5,2 milioane de dolari.

Intr-un amplu interviu acordat presei franceze, proapata achizitie a "canarilor" a precizat ca a ales Nantes "pentru ca a fost clubul cu oferta cea mai serioasa. Conducatorii clubului au venit in Turcia pentru a-mi obtine serviciile, desi stiau ca pe filiera se afla si unele cluburi italiene. in acel moment nu am stat pe ganduri. Doream foarte tare sa plec din Istanbul, fiindca viata de acolo era foarte agitata. Traiam mereu sub tensiune. Sunt fericit ca m-am alaturat unui campionat puternic cum este cel francez"

Despre noua sa echipa, Vio nu stie prea multe. A vazut-o la televizor, in finala de anul trecut castigata cu Sedan. Ii stie in schimb pe Landreau, Olembe si Silva. Cum rupe binisor franceza, pe care a invatat-o in tara si in Elvetia, spera ca se va descurca.

Este convins insa ca orice schimbare de atmosfera aduce un imbold. "Am dorit o noua provocare. Orice noua tara inseamna contactul cu civilizatia si cultura de acolo. Vreau ca experienta pe care am dobandit-o in campionatele Elvetiei, Angliei si Turciei, precum si participarea mea la turneele finale ale Europenelor si Mondialelor sa ma ajute in obtinerea unei performante deosebite. Eu nu sunt un lider de echipa ci unul care se supune intereselor ei. Prefer jocul rapid si in permanenta miscare. Antrenorii insa vor trebui sa mai aiba rabdare cu mine inca doua saptamani, pentru a reintra in normal. Despre celelalte, sa lasam viitorul sa vorbeasca".

O campanie Ziarul Financiar Banca Transilvania