Afaceri de la zero

Organizatii non-profit pentru zone miniere

16.08.2000, 00:00 Autor: Cosmin Ghinea


Componentele programului de inchidere a minelor si atenuare a impactului social finantat de Banca Mondiala si Guvernul Romaniei (cu exceptia celui care se refera la acordarea de stimulente financiare) se vor derula prin organizatii non-profit selectate pe baza de licitatii publice internationale, informeaza Agentia Nationala pentru Dezvoltare si Implementare a Programelor de Reconstructie a Zonelor Miniere (ANDIPRZM).

Agentia are rolul de a monitoriza derularea acestor componente. Pentru fiecare din componentele programului, organizatia selectata va opera in baza unui contract cu respectarea unor proceduri si criterii stricte ce vor fi publicate in Monitorul Oficial.

Sumele aferente fiecarei componente se vor implementa pe o perioada de cinci ani, potrivit unei completari a ANDIPRZM la informatiile publicate recent in presa privind fondurile alocate de Banca Mondiala pentru refacerea zonelor miniere.

In cadrul acestui program, se prevede infiintarea unor centre de afaceri si servicii de consultanta pentru disponibilizatii care isi cauta un loc de munca, a unor centre de informare publica si dialog social, precum si a unei institutii de monitorizare a zonelor miniere.

O campanie Ziarul Financiar Banca Transilvania