Afaceri de la zero
Profitul unei perechi de ochelari

Profitul unei perechi de ochelari

26.05.2009, 14:28
In anul 2003, la varsta de 29 de ani, Bassam Ghzayel punea bazele SwissOptik in Romania. Domeniul de activitate al afacerii pe care o lansa nu era intamplator, ba mai mult, avea in spate o intreaga traditie de familie.
„De mai bine de 60 de ani toti membrii familiei mele s-au ocupat numai cu optica medicala.
In momentul in care a decis sa intre cu Swiss Optik pe piata din Romania avea in spate 10 ani de experienta si doua firme ce au activat in acelasi domeniu de activitate. „Inainte de Swiss Optik am mai avut doua firme din acelasi domeniu de activitate, plus ca am lucrat tot in acest domeniu, incepand de la varsta de 19 ani", a spus omul de afaceri. Initial compania Swiss Optik detinea un singur punct de lucru. Astazi, dupa sase ani de activitate, numara sase locatii.
„Am inceput cu punctul de lucru din Stefan cel Mare si am ajuns astazi sa am sase puncte de lucru, situate strategic pentru a acoperi majoritatea zonelor din Bucuresti", a spus omul de afaceri. La debut compania numara trei angajati. Astazi in cele sase locatii numarul acestora este de peste zece ori mai mare.
„Cand am deschis firma in 2003 aveam 3 angajati: eu, o contabila si o casiera. Astazi firma are 35 de angajati si angajam in continuare", a declarat fondatorul companiei. Cu aproximativ 40.000 dolari, bani investiti in produse, aparatura medicala necesara, amenajarea spatiului - mobilierul si un calculator - si utilizati pentru a plati chiria in avans pe o anumita perioada, afacerea a pornit la drum.
 
O campanie Ziarul Financiar Banca Transilvania