Afaceri de la zero

Programatorii au cele mai bune locuri de munca din SUA

14.04.2006, 00:00
Programatorii detin cele mai bune locuri de munca din SUA, pe pozitia a doua plasandu-se profesorii de colegiu si administratorii de firme, iar pe locul trei consultantii financiari, potrivit unui studiu realizat de revista Money. In alcatuirea clasamentului, specialistii au luat in calcul mai multi factori, printre care si perspectivele de dezvoltare profesionala, nivelul veniturilor, flexibilitatea programului, stres.

"Oamenii se orienteaza in functie de libertatea pe care o poate oferi locul de munca si stresul pe care il implica", a declarat Craig Matters, editor la Money.

Analistii argumenteaza ca programatorii au cele mai bune perspective de dezvoltare, iar salariul mediu anual se situeaza in jurul a 80.500 de dolari. Printre avantajele muncii de profesor sau administrator se numara numarul redus de ore lucrate pe saptamana, circa 30, si durata extinsa a concediului, de 31 de zile. Totodata, acestia au nivel redus de stres si flexibilitate in alcatuirea programului. Pe de alta parte, medicii stomatologi au raportat cea mai redusa durata de concediu, de doar 14 zile.

Principalele motive de nemultumire ale angajatilor americani sunt stresul, 28% dintre respondenti invocand acest factor, lipsa de perspective de avansare si termenele limita de predare a proiectelor, ambele cu 20% dintre voturi.

In top zece au mai intrat, in ordine, posturile de manager de resurse umane, asistent medical, analist din domeniul cercetarii de piata, analist informatic, analist din sectorul imobiliar, farmacist si psiholog. De asemenea, o treime dintre cele mai bune locuri de munca fac parte din domeniul tehnologic si cel medical.
O campanie Ziarul Financiar Banca Transilvania