Afaceri de la zero

"Regele" vrea razbunare pentru finala neterminata

05.06.2000, 00:00 Autor: Aurelian Botezatu


Menajat de selectionerul Emeric Ienei din cauza unei contracturi musculare, sau a durerilor de spate - dupa cum pretinde cotidianul italian "Gazzetta dello Sport", Gica Hagi asteapta cu nerabdare intalnirea cu Anglia. Asa dupa cum a declarat intr-un interviu acordat ziarului "The Sun", "Regele" vede in meciul din 20 iunie cu britanicii posibilitatea de a-si lua revansa in fata lui Tony Adams, responsabil de eliminarea sa in finala Cupei UEFA.

Era minutul 3 al prelungirilor partidei dintre Galatasaray si Arsenal cand Hagi a fost expediat la cabine ca urmare a unei dispute cu fundasul tunarilor. Pentru a forta mana arbitrului, considera Gica, Adams a jucat teatru si "eu asta nu pot sa i-o iert. Iar cea mai buna cale de a ma razbuna este sa castig din nou in fata lui, cu reprezentativa Romaniei". In opinia tricolorului, gestul englezului este impardonabil deoarece il consideram un jucator de top si in acelasi timp un prieten. Ne-am cunoscut la un meci international pe Wembley, in 1994, si aveam pentru el un respect deosebit".

"Regele" crede ca-i putem dovedi pe englezi si pentru ca intotdeauna cand am jucat impotriva lor am reusit sa ne concentram la maximum. atim cum sa-i batem. Va fi insa mult mai greu decat la Coupe du Monde deoarece pe banca tehnica nu mai este Hoddle. Cu el la carma, Anglia a avut un start prost in preliminarii, revenindu-si abia dupa numirea lui Keegan". Altfel, capitanul reprezentativei Romaniei ii vede pe insulari drept principalii contracandidati la castigarea grupei A si acorda sanse minime de calificare Germaniei: "Romania, Anglia si Portugalia se vor lupta pentru cele doua locuri care asigura calificarea in sferturile de finala. Pe nemti i-am vazut jucand impotriva Turciei si, din ce impresie mi-am facut eu, n-ar fi exclus sa termine ultimii in grupa".

O campanie Ziarul Financiar Banca Transilvania