Afaceri de la zero

Seara de neuitat cu familia gimnasticii romanesti

02.10.2000, 00:00 Autor: Alexandru Dida


Seara de sambata a fost una cu totul speciala pentru Studiourile PRO TV de la Buftea. Cu invitati care au scris pagini de legenda pentru gimnastica romaneasca in SuperDome-ul din Sydney.

Amfitrioana cu sex-appeal si multa sensibilitate, Mihaela Radulescu si-a intrat in rol de antrenor-prezentator - imprumutase recuzita de la Mariana Bitang -,invitand in scena pe Simona Amanar, Maria Olaru, Andreea Isarescu, Loredana Boboc, Claudia Presecan, Andreea Raducan, care implinea exact 17 ani, pe Marius Urzica, aflat si el la frumoasa varsta de 25 de ani, si pe antrenorii Octavian Belu, Mariana Bitang si Dan Grecu.

Chiar daca pe chipul lor se zarea oboseala unui zbor de circa 26 de ore, toti au pus o farama de suflet la un spectacol unic care a durat aproape trei ore.

Speach-urile antrenorilor Belu si Bitang ne-au lamurit clar asupra celor intamplate la Sydney, despre manevrele de culise indreptate impotriva fetelor noastre, despre grija extraordinara manifestata de Ion ?iriac - "a scos din propriul buzunar cateva zeci de mii de dolari pentru a-i apara pe sportivii nostri" -, despre clipele de cosmar traite de Andreea in fata celor 42 de membrii ai Comisiei medicale a CIO "care o priveau ca pe o infractoare" si despre "tristetea care ne-a cuprins pe toti in clipa in care am inteles ca "acea comisie de inchizitori, victima prpriului ei dogmatism, a refuzat sa ridice fruntea din hartii si sa priveasca realitatea in fata".

A fost apoi randul lui Cristi Tabara sa le daruiasca fetelor cate o icoana - Andreea a primit "Sfantu Gheorghe rapunand Balaurul" iar Simona pe "Maica Domnului" -, iar lui Marius Urzica - sarbatorit de Geta, sotia sa care va da nastere in curand unui baietel, cu un imens buchet de 25 de trandafiri rosii -, o sticla de palina de Bihor.

Showul serii i-a apartinut lui Florin Calinescu, monologul satirico-umoristic indreptat impotriva acelor "boi cu manere" - titulatura noului aparat propus de acesta si format din acei membrii CIO care i-au furat medalia Andreei, starnind ropote de aplauze.

Atunci cand Karl Heinz, presedintele patronatului bijutierilor din Romania l-a invitat sa faca premierea sportivei cu "o medalie facuta special, intr-o zi si o noapte, din aur de 18 carate si cantarind 150 de grame, privirea lui Calinescu a cazut brusc pe mainile Andreei.

"Doamne, asemenea rani in palme nu am vazut nici la taietorii de lemne!" a exclamat invitatul Mihaelei Radulescu. Pentru ca seara sa ramana de neuitat in amintirea invitatilor, amfitrioana le-a oferit cadourile daruite de postul PRO TV si firma Janine, totul derulandu-se pe acordurile melodiilor interpretate de grupurile ASIA, Body & Soul si Laura Stoica Band.

O campanie Ziarul Financiar Banca Transilvania