Afaceri de la zero

Tricolorii "au maturat totul in cale!"

22.06.2000, 00:00 Autor: Alexandru Dida


Victoria Romaniei impotriva Angliei in jocul de la Charleroi nu doar ca i-a imbogatit pe cei care au mizat pe forta tricolorilor ci i-a pus intr-un fel pe ganduri pe italieni, viitorii nostri adversari din sferturi.

"Sa nu exultam! Sa incercam sa-i copiem", i-a indemnat Gazzetta dello Sport pe elevii lui Zoff, amintindu-le totodata ca "fara eternul lor star, romanii au facut, din primul si pana in ultimul minut, o partida magnifica, dovedindu-se capabili sa atace, sa revina si sa reactioneze precum niste tauri furiosi, si sa obtina un binemeritat loc in sferturi". Acelasi cotidian subliniaza excelenta organizare a jocului nostru si faptul ca in ciuda faptului ca nu au un numar egal de talente cu cel de care dispune de exemplu fotbalul iugoslav, romanii stiu sa puna multa minte si inimaan tot ceea ce intreprind". Articolul semnat de Franco Arturi trage un evident semnal de alarma asupra capacitatii noastre de a reactiona diferit in functie de adversar avertizand ca "trebuie sa ne temem de ei pentru a trece acest hop;sunt adversari pe care trebuie sa-i pretuim, sa-i respectam si sa-i studiem pe toate fetele pentru a-i putea invinge".

Prezent in studioul canalului de televiziune RAI DUE pentru comentariul si analiza jocului Romania - Anglia, fostul international italian Fulvio Colovatti, campion cu Squadra Azzurra in 1982 a afirmat ca "romanii au facut o super partida. Sunt bucuros ca impotriva noastra nu va juca Gica Popescu, un excelent organizator al defensivei adverse. Romania ramane insa la fel de puternica si fara el, toate compartimentelele fiind excelent pregatite tehnic si tactic. Va trebui sa tragem din greu pentru a-i depasi pe romani". Idee impartasita de toate cotidienele italiene aparute ieri si care lauda modul elegant in care omania a scapat UEFA si Belgia de huliganii englezi prin "acea victorie naucitoare care inainte de a-i surprinde pe englezi i-a bulversat pe italieni".

O campanie Ziarul Financiar Banca Transilvania