Afaceri de la zero

Tristetea unor tineri artisti, la umbra Coloseumului

26.06.2000, 00:00 Autor: Alexandru Dida


Pentru studentii si profesorii Academiei romane cu sediul la Roma, pe Valle Giulia, seara de sambata a fost deosebita. Acolo, mai bine de 20 de ultras s-au postat in fata a doua televizoare, profesorii de-o parte, studentii, cu varste cuprinse intre 21 si 30 de ani, de cealalta parte, pentru a urmari tentativa tricolorilor de a invinge Italia si de a se califica in semifinale. Inaintea inceperii jocului puteau fi auzite in camera acordurile muzicii romanesti, pe fondul careia Bianca si Raluca se incumetasera sa faca cativa pasi de dans. Sosirea baietilor cu berea a inveselit si mai tare atmosfera. Sobrietatea s-a instaurat doar pe durata imnului Romaniei. Aparitia fiecaruia dintre jucatorii nostri era salutata cu urale. Cel care s-a bucurat de un tratament special fiind capitanul Hagi, caruia fetele i-au adresat bezele.

O data partida inceputa, sectorul cel mai zgomotos din incapere a devenit cel al fetelor. "Nu se poate", "Bine Gica", "vai ce gol stupid", rasunau glasurile tinerelor fete. Baietii, mai ponderati au reactionat cu duritate la marcarea primului gol de catre Totti, considerand ca " a fost un ofasaid evident". Nici macar reluarile de faze nu i-au putut convinge de contrariu. Octavian si Rudi, au vazut negru in fata ochilor atunci cand balonul lobat de Hagi a lovit bara laterala. Iar cand Gica a fost eliminat, aceeasi doi au murmurat la unison: "Gata, s-a terminat cu noi. Ce seara trista".

La cateva strazi mai incolo, pe Via Panama, ambasadorul Romaniei la Roma, aeban State era necajit ca nu putuse monta un ecran gigant pentru a oferi posibilitatea tuturor romanilor sa vada jocul impreuna. "In prima repriza, italienii au tras de doua ori la poarta si au inscris; apoi, dupa pauza totul s-a sfarsit cand Hagi a fost eliminat in mod nemeritat", a declarat pentru Gazzetta dello Sport, Marius Bratu, functionar la ambasada, contrat imediat de consulul Cornel Visoiu care nu a uitat sa adreseze "felicitari Italiei pentru calificare si o urechiala pentru Hagi si eliminarea sa. Un campion ca el nu poate face asa ceva".

In Valle Giulia, tinerii studenti, desi abatuti, mai gasesc puterea sa spuna: "Vom tine cu Portugalia de acum incolo".

O campanie Ziarul Financiar Banca Transilvania