Aplicaţia zilei 2021

Aplicaţia zilei: VirtualCards

30.03.2021, 16:37

Nume: VirtualCards

Magazin de aplicaţii: AppGallery, Play Store, App Store

Preţ: gratis

Funcţionalitate: Aplicaţia le permite utilizatorilor să stocheze virtual cardurile de fidelitate de la diferiţi comercianţi, astfel încât să nu mai aibă nevoie de cardurile fizice la cumpărături, ci doar de smartphone. Pentru a introduce cardurile de fidelitate în aplicaţie, utilizatorii trebuie să îşi creeze un cont în prealabil, iar apoi să scaneze codurile de bare înscrise pe cardurile fizice. Totodată, aceştia pot solicita carduri de fidelitate noi direct din aplicaţie pentru zeci de comericanţi parteneri printre care se numără branduri cunoscute din diferite categorii precum Cora, Lidl, Selgros, BricoDepot, Mam Bricolaj, Aldo, DM, Lee Cooper, Hervis,  Marionnaud, Bata, Diverta. Odată salvate cardurile de fidelitate, utilizatorii pot alege să primească notificări pentru reducerile oferite de comercianţii favoriţi, iar atunci când ajung în magazine pot scana codul de bare direct la casele de marcat. Aplicaţia are de altfel o secţiune dedicată ofertelor şi cupoanelor de reduceri, pe care utilizatorii le pot salva şi folosi direct de pe telefon la comercianţii parteneri, până acum - în aproape 7 ani - înregistrându-se peste 6 milioane de accesări ale ofertelor. În plus, VirtualCards are şi o categorie separată pentru crearea listelor de cumpărături direct în aplicaţie.

În prezent, peste 700.000 de persoane folosesc VirtualCards, fiind salvate în total peste 4,7 milioane carduri de fidelitate în aplicaţie, conform datelor disponibile pe site-ul VirtualCards. De la lansarea sa oficială în 2014 şi până acum, aplicaţia VirtualCards a fost descărcată de 1,2 milioane ori, din care 120.000 de descărcări au fost făcute de pe dispozitivele Huawei, în condiţiile în care aceasta este disponibilă în magazinul AppGallery de la finalul anului 2019.

Recent, Huawei Consumer Business Group România a încheiat un parteneriat cu VirtualCards prin care aplicaţia a fost integrată cu Huawei Wallet, aceasta fiind prima integrare a unei aplicaţii locale în cadrul Huawei Wallet, disponibilă la nivel internaţional.

Huawei Wallet este aplicaţia care le oferă utilizatorilor posibilitatea de a-şi centraliza cardurile de loialitate, cardurile cadou, cupoanele, cardurile de acces şi cardurile bancare într-un loc sigur, care poate fi accesat rapid, cu ajutorul telefonului. Aplicaţia Wallet este preinstalată pe anumite modele de smartphone, iar pe celelalte poate fi descărcată din magazinul AppGallery.

“Ne bucurăm să anunţăm lansarea acestei funcţionalităţi care le oferă utilizatorilor posibilitatea de a se bucura de avantajele exclusive aduse de un portofel digital, pe de o parte, şi care, pe de altă parte, le oferă companiilor oportunitatea de a-şi cunoaşte mai bine clienţii, de a interacţiona cu ei şi de a adapta produsele ţinând cont de nevoile acestora.“, a declarat Wang Wei, Country Manager, Huawei Consumer Business Group România.

Pentru a se bucura de funcţionalităţile oferite de Huawei Wallet, utilizatorii trebuie să selecteze cardurile de fidelitate pe care le folosesc cel mai des şi să le salveze direct din VirtualCards.

Anul trecut, aplicaţia a fost integrată şi cu serviciile din portofoliul Huawei Mobile Services, precum înrolare prin Huawei ID, modulul hartă sau Push Notifications.

În plus faţă de avantajele pe care integrarea VirtualCards în Huawei Wallet le oferă în prezent, cele două companii anunţă extinderea gamei de funcţionalităţi în viitorul apropiat.

„Următorul pas va fi plata prin aplicaţie la casa de marcat. Era digitală şi pandemia globală au început să remodeleze experienţa de cumpărare, iar portofelul virtual va sta în centrul achiziţiilor la casa de marcat, a serviciilor financiare şi nu numai. De aceea, am extins colaborarea cu Huawei, astfel încât experienţa utilizatorilor din întreaga lume care descarcă aplicaţii din AppGallery să fie cât mai prietenoasă şi mai utilă.”, a completat Sorin Mitran, CEO VirtualCards.