Auto

Bazac, Forza Rossa: Deschidem showroom Lotus la Chişinău şi unul pentru Ferrari în Franţa

Bazac, Forza Rossa: Deschidem showroom Lotus la Chişinău şi unul pentru Ferrari în Franţa

Autor: Bogdan Alecu

15.03.2012, 17:11 683

Ion Bazac, preşedintele Forza Rossa, compania care rulează anual un business de peste nouă mil. euro şi prin care a adus Ferrari în România în 2007 şi Lotus în 2011, are în plan să extindă anul acesta businessul atât în regiune, cât şi în Franţa, după ce anul trecut a deschis primul Ferrari Store din Monte Carlo.

"Momentan am vândut Lotus doar în România, iar într-o primă etapă ne vom dezvolta cu Lotus în Republica Moldova, după care în a doua etapă în Muntenegru. În Moldova suntem în curs de a finaliza showroomul de la Chişinău iar în Muntenegru spre finele anului. în Moldova vrem să vindem şi modele Ferrari second-hand. Am deschis deja un Ferrari Store la Monte Carlo. Este greu de comparat cu cel de la Bucureşti deoarece acolo există o altă cultură a automobilului, o altă filozovie, iar Ferrari este un brand foarte cunoscut acolo. În continuare avem planuri de a vinde şi Ferrari în Franţa", a spus Ion Bazac.

În ceea ce priveşte gama Lotus, Forza Rossa a lansat noul Exige S, cel mai performant model din gama constructorului britanic, cu un preţ de pornire de 56.969 de euro. Bolidul dispune de un motor V6 amplasat central spate supraalimentat, de 3,5 litri şi care dezvoltă 350 CP.

"Din cele 300 de modele Lotus Exige S care urmează a fi produse estimăm că unul-două modele vor fi vândute în România. Modelul prezentat în showroom a venit direct de la Salonul Auto de la Geneva unde a fost prezentat iniţial", a subliniat Bazac.

În ceea ce priveşte vânzările mărcii Lotus, Ion Bazac a subliniat că "anul trecut s-a vândut o maşină pe lună, ceea ce pentru un brand nou pe piaţă este o performanţă acceptabilă. Ne-am dori să vindem mai bine, iar prin noile modele lansate dorim să ne creştem vânzările. În Europa este un brand care creşte şi având în vedere noile modele sperăm să creştem inclusiv pe piaţa locală mai ales că anul aceva va fi lansat şi noul Esprit".

Potrivit statisticilor Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor anul trecut s-au înmatriculat în România 11 automobile Ferrari, în scădere cu 45% faţă de anul anterior şi trei Lotus.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO