Auto

După Top Gear şi Google descoperă Transfăgărăşanul. Vezi aici cum poţi naviga cu Street View. Galerie FOTO

După Top Gear şi Google descoperă Transfăgărăşanul. Vezi aici cum poţi naviga cu Street View pe cele mai importante drumuri din România

Google Street View

Autor: Bogdan Alecu

07.07.2011, 14:54 5175

Google Maps permite acumnavigarea cu ajutorul Street View nu numai în marile oraşe dinRomânia, ci şi pe principalele rute dintre acestea. Astfel, sepoate "circula" pe autostrada A1 sau A2, Valea Oltului sauTransfăgărăşan direct de pe calculator sau smartphone, fie dincategoria celor care dispun de sistem de operare Google Android,dar şi Apple iOS care au instalată aplicaţia Google Maps.

Printre rute se mai regăsesc şi DN1 Cluj-Oradea, DN79 Oradea-Arad,DN69 Arad-Timişoara, DN7 Sibiu-Deva, DN13 Braşov-Târgu-Mureş viaSighişoara, DN1 Sibiu-Braşov, DN12 Braşov-Gheorgheni via MiercureaCiuc, DN1 Bucureşti-Ploieşti-Braşov, DN2 Bucureşti-Buzău,Bucureşti-Sibiu via Piteşti şi Rm. Vâlcea pe A1 şi DN7, BucureştiConstanţa pe A2, DN22C şi DN3 dar şi toate staţiunile de pelitoral, de la Constanţa şi Mamaia până în sud la Vama Veche peDN39.

Google România a lansat lafinele lunii trecute serviciul de navigare cu Hărţi Google (Beta),care le permite utilizatorilor care au un smartphone cu platformaGoogle Android, cu modul GPS şi acces la servicii de date mobile săobţină date în legătură cu locaţia în care se află şi punctele deinteres, plus ghidare pen­tru a ajunge către o altă locaţie.

Navigarea este o aplicaţie gra­tui­tă integrată în Hărţi Google şifuncţionează ca un sistem de navigare prin GPS, folosindu-se deconexiunea la internet a telefonului mobil, dar poate fi folosităşi în mod offline (fără conexiune).

Aplicaţia oferă indicaţii de orientare cu ghidare vocală, funcţiafiind disponibilă pentru şoferi, pietoni şi biciclişti. Google nugarantează însă acurateţea datelor privind străzile sau existenţatuturor străzilor dintr-un oraş pe o hartă în condiţiile în caremulte date sunt introduse de către utilizatori. Navigarea cu HărţiGoogle este gratuită şi poate fi descărcată din Android Market,fiind disponibila la nivel national.

Serviciul Street View este disponibil momentan pentru Bucureşti,Arad, Oradea, Braşov, Timişoara, Cluj, Constanţa şi Sibiu.Serviciul, lansat în 2007 în SUA, acoperă străzi cu o lungimetotală de peste 6.000 de kilometri în ţară, România fiind cea de-a27-a ţară în care sunt disponibile imaginile panoramice. StreetView poate fi accesat prin intermediul portalului Google Maps saual aplicaţiei Google Earth.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO