Auto

Este oficial: A fost deschis pasajul rutier suprateran din Bucureşti, zona Autostrăzii Soarelui

Este oficial: A fost deschis pasajul rutier suprateran...

Autor: Laura Buciu

23.06.2023, 10:13 98

Pasajul rutier suprateran construit în Sectorul 3, în zona Autostrăzii Soarelui (A2) a fost deschis traficului, vineri, în prezenţa premierului Marcel Ciolacu şi a primarilor Sectorului 3, Robert Negoiţă, şi Sectorului 4, Daniel Băluţă.

Premierul Marcel Ciolacu l-a felicitat, vineri, pe primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, după finalizarea şi darea în trafic a pasajului rutier construit în Sectorul 3, în zona Autostrăzii Soarelui.

„Alături de Daniel Băluţă, (Robert Negoiţă - n.r.) este între cei mai performant primar de sector din Bucureşti. (...) Din eleganţă domnii primari Băluţă şi Negoiţă nu au spus că tot ceea ce realizează în Bucureşti o fac fără ajutorul primarului general (...). Îmi pare bine că este o realizare a unei companii a Primăriei şi după cum bine ştiţi, din tot programul pe următorii aproape 2 ani, vreau să încurajez cât mai mult investiţiile. Vorbim de investiţii masive în infrastructură, făcute prin Ministerul Transporturilor, dar şi investiţiile făcute de autorităţile locale, primari, preşedinţi de consilii judeţene, toate se adună în acelaşi coş, făcute în principal prin Ministerul Dezvoltării. Dacă vom reuşi în următorii 2 ani să menţinem acest ritm, fiind pentru prima oară în istoria României când am avut o creştere economică bazată pe investiţii şi nu pe consum, sunt ferm convins că nu numai România, dar şi bugetul României va arăta cu totul altfel”, a spus premierul.

Acesta a precizat că îşi menţine părerea cu privire la producerea de materiale de construcţii.

„Sper ca în viitor, atât Robert Negoiţă, cât şi Daniel Băluţă să construiască cât mai mult cu materiale de construcţii fabricate în România”, a mai spus Ciolacu.

Robert Negoiţă, primarul Sectorului 3, a spus că prin deschiderea circulaţiei pe acest pasaj rutier se vor reduce accidentele rutiere şi poluarea.

„Multe accidente au fost în această intersecţie, pentru că se venea tare de pe autostradă, unde te înveţi cu viteză mare, iar aici, pentru că este şi aglomerat, unii ori nu vedeau, din neatenţie, alţii forţau pentru că voiau să ajungă la destinaţie, din cauza traficului, au fost aproape zilnic chiar şi câte două – trei accidente pe zi. Salvăm vieţi, salvăm calitatea aerului. Mii de tone de combustibil erau consumate aici stând în trafic pentru că erau blocaje. (...) Pierdeam ani din viaţă stând în trafic, iar acel combustibil pierdut stând în trafic se transforma în poluare. (...) Fluidizăm traficul, transportul devine mai ieftin”, a spus Negoiţă.

Lucrările pentru pasajul rutier suprateran au durat mai bine de un an şi au fost realizate de societatea Primăriei Sector 3, costul total fiind de aproape 8 milioane de euro cu TVA.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO