Bănci și Asigurări

Afacerile BCR Asigurări de Viaţă au crescut cu 14%, dar profitul este la jumătate

Afacerile BCR Asigurări de Viaţă au crescut cu 14%, dar profitul este la jumătate

Florina Vizinteanu, directorul general al BCR Asigurări de Viaţă: Rezultatele obţinute în primele nouă luni se înscriu în trendul prognozat pentru această perioadă.

Autor: Ciprian Botea

21.11.2011, 00:00 218

BCR Asigurări de Viaţă, companie deţinută de asigurătorul austriac Vienna Insurance Group (VIG), a subscris în perioada ianuarie-septembrie prime de 261 milioane de lei (circa 61 mil. euro), în creştere cu aproape 14% faţă de acelaşi interval din 2010.

Profitul asigurătorului a scăzut însă cu mai mult de 40% după primele nouă luni şi a ajuns la 16,6 milioane de lei (3,9 mil. euro).

"Rezultatele obţinute în primele nouă luni se înscriu în trendul prognozat pentru această perioadă şi ne reconfirmă poziţia de lider pe segmentul bancassurance", a spus Florina Vizinteanu, directorul general al BCR Asigurări de Viaţă.

Jumătate din vânzările asigurătorului au fost poliţe cu componentă investiţională (de tipul unit-linked sau index-linked). Pe partea de poliţe tradiţionale cel mai bine s-au vândut în 2011 produsele de economisire pentru copii, afirmă reprezentanţii companiei.

Creşterea afacerilor BCR Asigurări de Viaţă au accelerat în trimestrul al treilea, după ce în primele şase luni compania raportase un avans de 8,5% al primelor brute subscrise. Totuşi, asigurătorul nu a mai atins performanţa de anul trecut, când afacerile crescuseră cu 37% după primele nouă luni.

Avansul puternic de anul trecut s-a datorat şi distribuţiei prin canalul bancar, asigurătorul vânzând produse de tip unit-linked şi index-linked pentru clientela VIP a BCR, cea mai mare bancă locală după active, cu circa patru milioane de clienţi.

Segmentul de bancassurance a fost totuşi un vector important pentru afacerile VIG şi anul acesta, ultimul raport trimestrial publicat de grupul austriac indicând o creştere cu 13% a afacerilor derulate prin acest canal. Austriecii mai controlează pe plan local companiile Omniasig, Asirom şi BCR Asigurări.

BCR Asigurări de Viaţă a achitat clienţilor în primele nouă luni despăgubiri şi beneficii cu o valoare cumulată de 22 milioane de lei (peste 5 mil. euro). Numai în trimestrul al treilea despăgubirile s-au ridicat la 8,5 milioane de lei.

Compania avea la sfârşitul lunii septembrie o marjă de solvabilitate de 1,54%, faţă de un prag minim de 1 cerut de lege.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO