Bănci și Asigurări

Alpha Bank introduce servicii automatizate de asistenţă clienţi prin webchat

Alpha Bank introduce servicii automatizate de asistenţă...

Autor: Cristina Bellu

03.04.2024, 10:27 166

Alpha Bank România a adăugat o nouă funcţionalitate asistentului virtual Dana, prin intermediul căreia clienţii persoane fizice vor putea să interacţioneze cu banca pentru a efectua anumite solicitări de tip self-service utilizând webchatul. 

Asistentul virtual Dana permite interacţiuni online pe platforma webchat a băncii şi va fi accesibilă clienţilor persoane fizice care deţin un cont bancar la Alpha Bank şi care doresc să efectueze operaţiuni simple şi comune, precum interogări de sold, aflarea contului IBAN, gestionarea dispozitivelor de securitate sau obţinerea informaţiilor despre produsele şi serviciile bancare deţinute. 

„Planul de dezvoltare pentru zona de asistenţă digitală implică adăugarea mai multor servicii care să permită accesul direct al clienţilor la informaţiile dorite, fără timp de aşteptare pentru a fi preluat de către un operator uman. În acelaşi timp, vom continua să oferim servicii de suport asistate de operator, mai ales în situaţiile în care interacţiunea umană creează valoare adăugată (consiliere, nevoi personalizate, situaţii complexe, etc)“, spune Eliza Erhan, şef serviciu Contact Center, Direcţia Digital Banking şi Canale Alternative. 

Alpha Bank Romania, prezentă în topul primelor 10 bănci din ţară după active, este membră a Alpha Bank Group, unul dintre cele mai mari grupuri bancare şi financiare din Grecia. Cristina Bellu

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO