Bănci și Asigurări

Boom-ul verde se poticneşte la asigurători: „Nu prea vor să asigure case cu panouri fotovoltaice pe ele“

Boom-ul verde se poticneşte la asigurători: „Nu prea...

Autor: Mircea Nica

13.10.2023, 00:07 5302

Locuinţele care au panouri fotovoltaice par că se lovesc de un nou blocaj, de data aceasta pe piaţa asigurărilor, unde găsirea unei asigurări pentru o locuinţă cu panouri fotovoltaice pare imposibilă pentru că cerinţele din partea asigurătorilor sunt imposibil de îndeplinit, după cum a spus Valentin Ionescu, director în cadrul Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) pe sectorul asigurărilor, în cadrul Conferinţei Naţionale „Asigurăm viitorul pe piaţa muncii“.

„Avem o situaţie în care un broker foarte cunoscut din piaţă se chinuie să găsească pentru clienţii lui o asigurare de locuinţă pentru case care au panouri fotovoltaice, iar asigurătorii le fac viaţa foarte grea. Le cereţi lucruri imposibil de dat. Cum poate să crească gradul de cuprindere în asigurări de case care au panouri fotolvatice deasupra, şi care sunt foarte multe în România, când asigurătorii practic fac imposibil acest lucru“, susţine Valentin Ionescu.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO